Tenis

Borna Ćorić ima težak posao na startu turnira u Dubaiju

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 25.02.2023.
Borna Ćorić ima težak posao na startu turnira u Dubaiju
Foto: FaH

Borna Ćorić, 20. tenisač ATP ljestvice, dobio je status osmog nositelja na ATP 500 turniru u Dubaiju, a ždrijebom mu je za suparnika u prvom kolu dodijeljen Britanac Daniel Evans (29.)...

Britanski tenisač je slavio u njihovom jedinom međusobnom dvoboju odigranom uoči Australian Opena 2021., kad je Ćorić već imao problema s desnim ramenom, zbog koji je nekoliko mjeseci kasnije završio na operaciji te godinu dana bio izvan terena.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+)

Ćoriću će ovo biti peti nastup u Dubaiju, gdje je dvaput dogurao do polufinala (2015. i 2019.), a oba puta ga je bez nastupa u finalu ostavio legendarni Švicarac Roger Federer.

Listu nositelja u Dubaiju predvodi najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji će za prvog suparnika imati igrača iz kvalifikacija. Drugi nositelj je branitelj prošlogodišnjeg naslova Rus Andrej Rubljov (ATP - 5.), a u prvom kolu će igrati protiv srpskog predstavnika Filipa Krajinovića.

Od aktualnih Top 10 igrača na turniru su još Rus Danil Medvjedev (ATP - 8.) i Kanađanin Felix Auger-Aliassime (ATP - 9.), a preostale nositeljske pozicije drže Poljak Hubert Hurkacz, Rus Karen Hačanov i Nijemac Alexander Zverev.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!