Nogomet

Jakirović: 'Ovo nam je možda i najbolja utakmica gledano kroz svih 90 minuta, nije bilo oscilacija'

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.02.2023.
Jakirović: 'Ovo nam je možda i najbolja utakmica gledano kroz svih 90 minuta, nije bilo oscilacija'
Foto: FaH

Rijeka je zaustavljena na Rujevici, upisala je prvi poraz pod vodstvom Sergeja Jakirovića, a koban je bio Slaven Belupo. Jakirović nije nezadovoljan viđenim, jedino ga ne zadovoljava rezultat...

Sergej Jakirović upoisao je prvi poraz na klupi Rijeke i to u utakmici u kojoj su Riječani bili znatno bolji protivnik. Realizacija nije bila dobra, a trenutak neopreznosti u obrani skupo je plaćen.

Igraj na Istra 1961 - Rijeka na SuperSport.hr (18+)

"Ovo nam je možda i najbolja utakmica gledano kroz svih 90 minuta. Stvarno nismo imali oscilacija, stavljali smo protivnika konstantno pod pritisak i tražili pogodak, ali nismo zabili gol, njihov vratar bio je na vrlo visokoj razini, obranio je sve što se dalo obraniti. Na kraju jedna neopreznost u obrani gdje smo se morali bolje obraniti. Znali smo da se dobro brane i izlaze u kontre i polukontre što smo dobro zatvarali", rekao je Jakirović u radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride.

Slaven Belupo imao je više sreće nego Riječani, no Jakirović sve to vidi kao sastavni dio nogometa.

"Normalno da u svakoj utakmici morate imati i malo sreće, ali ne možete se samo na nju osloniti, ali uz sav rad i trud mora vas i sreća pomaziti. Možemo sada pričati da je Slaven Belupo imao sreće, njihov vratar je obranio sve živo, ali zato trenira svaki dan kao i naš. To je nogomet, puno puta smo vidjeli takve utakmice. Imamo se za što uhvatiti, na dobrom smo putu i samo moramo nastaviti raditi."

Nakon susreta Zoran Zekić mu je priznao kako je Slaven bio u problemima.

"Rekao mi je da smo ih dobro zatvorili i stavili ih pod veliki pritisak i da smo im dosad stvorili najviše problema. Rekao mi je da je imao raspoloženog vratara i Crnca kojem leži Rujevica."

Vremenski uvjeti bili su teški, ali travnjak je odlično izdržao.

"Rujevica je to jako dobro izdržala, teren je stvarno fantastičan, ovdje svi uživaju kada dođu. Meni je više smetalo početkom drugog poluvremena kada se spustio oblak jer nisam ništa vidio dalje od deset metara. Nisam čak niti znao da je Prince pucao na gol. Tražili smo Zekić i ja da se stane na deset minuta da se to digne, ali nastavilo se. Ja smatram da se igra za gledatelje. Uvjeren sam da se niti neki suigrači nisu međusobno vidjeli, posebno ovi na kontra strani."

Poraz neće baciti Riječane u depresiju.

"Jedino nezadovoljstvo je rezultatom. Bila je važna utakmica kao što su i sve ove ispred nas, bilo nam je bitno ne izgubiti. S obzirom na prikazano nismo zaslužili izgubiti. Nogomet je takav, oni su zabili svoju priliku, mi nismo. Neće nas ovo pokolebati, kako nije bilo euforije u pobjedama, tako neće biti niti depresije u porazu. Imamo sjajnu utakmicu pred nama, to je derbi s Istrom gdje ćemo napraviti sve za pozitivan rezultat."

Slijedi Istra koja je jako dobro otvorila nastavak sezone i ti susreti između Rijeke i Istre uvijek su zanimljivi.

"Istra je odlično otvorila drugi dio sezone, kao i mi, igra stabilno, dobila je Osijeka i Hajduka. Zanimljivo je da je Istra uz Dinamo primila najmanje pogodaka, mi smo postigli više golova nego oni. Dobro ćemo ih izanalizirati i pripremiti se najbolje što možemo za tu utakmicu", kaže Jakirović i dodaje:

"Istra se voli nadigravati, njihov trener je već duže tu, a pokazuju taj španjolski stil s puno posjeda i otvaranja igre od svog vratara. Moramo biti agresivni i čvrsti, ne smijemo im ostaviti puno prostora jer te mogu kazniti, posebno preko Ante Ercega koji je njihov najbolji strijelac."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!