Rukomet

Okupila se ženska rukometna vrsta: 'Slovačka je ozbiljan protivnik, morat ćemo biti jako oprezni'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2023.
Okupila se ženska rukometna vrsta: 'Slovačka je ozbiljan protivnik, morat ćemo biti jako oprezni'
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u sklopu EHF tjedna rezerviranog za nacionalne selekcije. Izbornik Nenad Šoštarić nema na raspolaganju sve igračice, a ovo će okupljanje iskoristiti za dva kontrolna susreta sa Srbijom...

Pred hrvatskim rukometašicama su kratke pripreme u sklopu EHF tjedna koje će se ujedno iskoristiti i kao priprema za ono što slijedi uskoro, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

"Imamo još mjesec dana do izuzetno bitne akcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Imamo jako ozbiljnog protivnika, Slovačku, jednu od najjačih reprezentacija što smo mogli dobiti. Ovaj tjedan radimo mini trenažni proces, dva mikrociklusa, tijekom kojeg ćemo dosta raditi na taktici igre u obrani i igre u napadu s obzirom da imamo problema s nekim igračicama i otkazima", ističe izbornik Nenad Šoštarić te najavljuje i dvije zanimljive utakmice u ovim pripremama:

"Osim toga, odigrat ćemo dvije utakmice s reprezentacijom Srbije i one će nam biti dobar pokazatelj za ono što slijedi."

Slovačku je Šoštarić već upoznao, zna kako Slovakinje igraju i ne očekuje lagan posao.

"Gledao sam već Slovačku i način na koji je igrala s Latvijom u kvalifikacijama. Zadnjih godinu dana imaju novog trenera, Španjolca Jorgea Duenasa, stručnjaka koji je trenirao Španjolsku, Brazil. Pod njim su promijenile stil igre, igraju žensku španjolsku školu rukometa - agresivnu 6:0 zonu s puno dubokih izlazaka i sa strašnom brzim protokom lopte u napadu. Imaju odličnu vanjsku liniju, dvije vratarke. Ozbiljna su reprezentacija i morat ćemo biti jako, jako oprezni."

Na ovom okupljanju hrvatski izbornik ponovno nema na raspolaganju neke od bitnih igračica.

"Dobili smo Klaru Birtić, koja se i kroz dosadašnji dio prvenstva i Ligu prvaka pokazala kao dodatak, ljevakinja na desnom vanjskom, igračica koja igra u oba smjera što je jako bitno jer danas ako ne igraš tako nemaš nikakve šanse. Vratila nam se Dejana Milosavljević, no još uvijek u konkurenciji nema Ćamile Mičijević za koju ne znam kada će moći ući u nju. Osim nje, na ovom okupljanju nemamo niti Kapitanović koja je iz osobnih razloga zatražila da bude oslobođena ovih akcija. Nedostajat će i Debelić koja je ponovno lagano ozlijedila rame i to je ozbiljna stvar."

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!