Rukomet

Goluža: 'Nadam se da će Porto odigrati do kraja maksimalno korektno'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2023.
Goluža: 'Nadam se da će Porto odigrati do kraja maksimalno korektno'
Foto: FaH

PPD Zagreb nije uspio upisati pobjedu na gostovanju kod Porta i tako potvrditi nastup u osmini finala Lige prvaka. Odluka će pasti u posljednjem kolu u kojem Wisla gostuje u Portugalu, a hrvatski prvak kod GOG-a...

U gostima kod Porta, Zagreb je imao dobrih razdoblja u igri, vrlo dobro je krenuo i poveo, ali s nekim lošim reakcijama i potezima omogućio je domaćinu da izbriše minus i vrati se u utakmicu.

Igraj na utakmice EHF Lige prvaka na SuperSport.hr (18+)

"Prvo poluvrijeme smo napravili finu zalihu, imali zicer za četiri razlike, no ishitrene odluke kod šuta, zatim tehnička pogreška i vratili smo Porto u igru. U drugom dijelu gol za gol i lopta je na kraju otišla na njihovu stranu. No što je, tu je, treba dignuti glavu i pripremiti se za idući susret", kaže Slavko Goluža.

Trener hrvatskog prvaka pokušavao je na kraju spasiti što se spasiti može, ali Porto je ipak slavio.

"Što se tiče napada previše smo bili u faulu, previše smo igrali s loptom, oni su tu fizički dominantni, jaki su jedan na jedan i tu smo se dosta trošili. U obrani smo pak primili neke lagane pogotke, kasnije su nas spustili sedam na šest. U par navrata smo izvanredno reagirali, no preiskusni su, napravili su nam zicer, poentirali, kockali smo se na kraju i s 5-1 obranom, pokušao sam i to iako je nismo puno trenirali."

Momčad trenutno nije u idealnom stanju, ali nema druge nego se što bolje pokušati pripremiti za važan dvoboj protiv GOG-a.

"Vidi se da nam nedostaju treninzi. U posljednje vrijeme nam je razbijen ritam treniranja zbog tog prvog, uzaludnog putovanja u Porto. Ostavio je traga na nama, osjeća se umor i mi nažalost moramo hvatati formu kroz utakmice."

"Idemo odigrati svoj susret i čekati ishod druge utakmice. Nadam se da će Porto odigrati do kraja maksimalno korektno."

Zvonimir Srna žali što Zagreb nije uspio zadržati prednost i zamah koji je uhvatio u početku susreta.

"Odlično smo otvorili utakmicu, ušli smo u nju borbeno i motivirano, ali krajem prvog poluvremena nam se dogodila rupa i tu nas je Porto stigao. Nismo to smjeli dozvoliti. U drugom dijelu smo se ponovno vratili u utakmicu, ali i ponovno doživjeli pad u igri. Na kraju posljednji napori nisu bili dovoljni, Porto je bio bolji u završnici."

FOTO: HINA/ Edvard ŠUŠAK

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!