Ostali sportovi

Finale Kupa Hrvatske za odbojkašice i odbojkaše igra se u Zagreb

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2023.
Finale Kupa Hrvatske za odbojkašice i odbojkaše igra se u Zagreb
Foto: FaH

Finalne utakmice hrvatskog odbojkaškog Kupa igrat će se u srijedu, 15. ožujka u Zagrebu. Odluka je to Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza koju su donijeli na 6. sjednici UO-a...

Tako će se finale Kupa Hrvatske Snježane Ušić, između ekipa Dinama i Mladosti, odigrati u srijedu 15. ožujka, s početkom u 17.00 sati u Domu odbojke Bojan Stranić.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+)

Finale Kupa Hrvatske Vinka Dobrića, između momčadi Murse Osijeka i Mladosti igrat će se u istoj dvorani u 20.00 sati. Obje će utakmice biti u direktnom prijenosu na Sportskoj televiziji.

Odbojkaši zagrebačke Mladosti aktualni su branitelji naslova pobjednika hrvatskog Kupa, koji od ove sezone po prvi put nosi ime jednog od velikana hrvatske odbojke Vinka Dobrića.

Prošle godine su s 3:1 pobijedili upravo Mursu Osijek u finalnom susretu u Gradskom vrtu pa će ovaj okršaj na neki način biti repriza prošlogodišnjeg finala.

Mladostaši su najtrofejniji osvajači Kupa Hrvatske, njihove vitrine krase čak 22 naslova. Iza njih su Kaštelani s tri osvojena naslova, Osječanima je to pošlo za rukom dva puta, posljednji put u sezoni 2020/21. dok su jednom domaći Kup osvajali Rovinj i Varaždin.

Kod odbojkašica je tijekom svih dosadašnjih sezona puno više klubova osvajalo naslov pobjednica Kupa Hrvatske, koji se od sezone 2018/19. zove po jednoj od naših najboljih igračica, kasnije i trenerici Snježani Ušić.

Odbojkašice Mladosti ovaj su domaći kup do sada osvoile 12 puta, Rijeka dva puta manje, Marina Kaštela, Vukovar i Dubrovnik po dva puta dok Ribola Kaštela, Poreč i Azena imaju jedan trofej.

U prošlogodišnjem finalu Marina Kaštela je s 3:0 pobijedila gradskog rivala Ribolu u GD Kaštela.

Finale Kupa Hrvatske Snježane Ušić, 15. ožujka:
Mladost - Dinamo 17:00

Finale Kupa Hrvatske Vinka Dobrića, 15. ožujka:
Mladost - Mursa Osijek 20:00

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!