Nogomet

Rudeš će u Koprivnici tražiti najveći uspjeh u povijesti kluba

Petar Jenjić • utorak, 28.02.2023.
Rudeš će u Koprivnici tražiti najveći uspjeh u povijesti kluba
Foto: FaH

U četvrtfinalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Slaven Belupo bit će domaćin trenutno najboljoj momčadi Prve NL, Rudešu...

Najveći uspjeh kluba u povijesti pokušat će ostvariti Rudeš, trenutno vodeća momčad Super Sport Prve NL. U četvrtfinalu Kupa gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa i traže svoje prvo polufinale.

Igraj na Slaven Belupo - Rudeš na SuperSport.hr (18+)

Jednom su ranije došli među osam najbolji, a to je bilo krajem 2017. godine. Tada ih je porazila Lokomotiva s 2:1, a za nju su još tada igrali Lovro Majer i Luka Ivanušec, dok je za Rudeš zabio Antonio Cristiano.

Hoće li imati snage za senzaciju, ostaje nam vidjeti, ali momčad Davora Mladine izgleda jako ozbiljmo ove sezone i glavni je konkurent za ulazak u viši rang. To pokazuju u rezultati po kojima prvom pratitelju Vukovaru bježe deset bodova nakon 19 odigranih kola.

U prošlom kolu igrao je protiv Solina, trenutno četvrte ekipe lige, te je potpuno nadigrao i stigao do pobjede. Zabijali su Tomislav Gudelj i Luka Liklin.

Slaven Belupo prekinuo je niz od osam utakmica bez pobjede baš prije tri dana, i to na gostovanju kod Rijeke koja igra sjajno u drugom dijelu sezone. Tako se na najbolji način napunila samopouzdanjem uoči ovog susreta u koji ulazi kao favorit.

Zbog kartona u tom susretu nisu mogli računati na Soldu, Marinu i Martinagu koji će sada stajati na raspolaganju Zoranu Zekiću.

Što su rekli:

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Nakon pobjede na Rujevici nije bilo toliko vremena za slavlje jer već nas sutra čeka najbolja momčad drugog ranga. Rudeš pokazuje konture ozbiljnog prvoligaša, a veliki niz prvenstvenih pobjeda sigurno ekipi donosi dosta samopouzdanja. Njihovo poštovanje moramo zaslužiti od prve minute na terenu, postaviti se kao momčad koja ima veću kvalitetu te to dokazati svojom igrom."

Davor Mladina, trener Rudeša: " Stižemo na noge ozbiljnom suparniku, jakoj momčadi koja je u konkurenciji za europska mjesta. Sada su pobijedili i Rijeku te prekinuli niz od osam utakmica bez pobjede. Jasno je da je Slaven Belupo favorit, ali tu će ulogu morati pokazati na terenu. Dat ćemo svoj maksimum pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Ivan Kušek Apaš, Koprivnica, 17 sati

Suci: Dario Kulušić (Šibenik), Goran Perica (Šibenik), Vice Vidović (Split); 4. sudac: Mateo Erceg (Benkovac); VAR: Tihomir Pejin, Kristijan Novosel

Forma

Rijeka - Slaven Belupo 0:1
Slaven Belupo - Šibenik 0:1
Osijek - Slaven Belupo 0:0
Slaven Belupo - Dinamo 1:1
Varaždin - Slaven Belupo 1:0

Rudeš - Solin 2:0
Rudeš - Hrvatski dragovoljac 3:0
Kustošija - Rudeš 0:2 (2022.)
Rudeš - Croatia Zmijavci 3:1 (2022.)
Dugopolje - Rudeš 0:0 (2022.)

Nedostaju

Slaven Belupo: (-)

Rudeš: Krizmanić, Boršić (ozljeda)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi početkom prošle godine odigrale su prijateljsku utakmicu koja je završila rezultatom 1:1. Posljednju natjecateljsku odigrali su u sklopu 35. kola SuperSport HNL-a, 20. svibnja 2019. godine, kada je Belupo slavio golom Mateasa Delića iz penala.

Prognoza

Rudeš je znao imati dobre nastupe u Kupu, posebno kada se prisjetimo da su prije nekoliko godina gubili od Rijeke 3:0 pa kasnije izborili produžetak. Ipak, danas očekujemo da će domaćin riješiti pitanje pobjednika u svoju korist.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR 503129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!