Nogomet

Mladina za Sportnet: 'Slaven Belupo je papirnati favorit, ali pokušat ćemo to poništiti'

Branimir Korać • utorak, 28.02.2023.
Mladina za Sportnet: 'Slaven Belupo je papirnati favorit, ali pokušat ćemo to poništiti'
Foto: FaH

Danas je na rasporedu prva utakmica četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje momčad Rudeša koja ne dolazi s bijelom zastavom...

Rudeš dominira SuperSport Prvom NL, uvjerljivo je vodeći i na najboljem putu da se vrati u najviši hrvatski rang. Koliko je ozbiljna momčad pokazao je u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu eliminiravši Istru 1961, a sada ga čeka još jedna momčad iz elitnog ranga.

Igraj na Slaven Belupo - Rudeš na SuperSport.hr (18+)

U četvrtfinalu gostuje kod Slaven Belupa, neće biti kompletan, a trener Davor Mladina vjeruje kako njegovi igrači mogu pružiti jak otpor i odigrati uz bok Slavenu unatoč nekim izostancima koji se očekuju.

"Očekujem da moji igrači na svakom mjestu pruže svoj maksimum. Mi se protiv ovako ozbiljne ekipe ne možemo nadati nečemu ako ne budemo svi na visokoj razini. Imamo problema s malim izostancima zbog viroza, možda 3-4 igrača neće igrati, ali onda će drugi momci dobiti šansu, a pokazalo se i u prvenstvu i protiv Istre da možemo parirati s nekoliko zamjena i prvoligašima. Bitno je da pokušamo odraditi maksimalno disciplinirano cijelu utakmicu i onda se nadati dobrom rezultatu."

Slaven Belupo je u prošlom prvenstvenom kolu gostovao na Rujevici, imao je vrlo tešku utakmicu, čekao ga je i naporan put prema Koprivnici, ali Mladina ne smatra kako bi to trebala biti olakotna okolnost za njegovu momčad. Bilo je dovoljno vremena za potpuni oporavak, a i Rudeš je igrao isti dan svoj prvenstveni dvoboj sa Solinom.

"I mi smo imali zahtjevnu utakmicu isti dan protiv Solina koji je ozbiljna ekipa i u vrhu tako da tu ne vidim neke olakotne okolnosti. Uvjeti su nam isti, oni jesu domaćini i papirnati favoriti, ali mi ćemo pokušati poništiti taj papirnati status."

Susret u Koprivnici na rasporedu je od 17 sati i dat će prvog sudionika polufinala. Preostala tri četvrtfinalna susreta na rasporedu su dan kasnije, u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!