SuperSport Hrvatski kup, Četvrtfinale, 28.02.2023, 17:00 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Dario Kulušić, Goran Perica, Vice Vidović, Mateo Erceg
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Luka Pavković 88' (ag)
Filip Hlevnjak 90'
2:0(0:0) Rudeš
Rudeš

Slaven Belupo prvi polufinalist, Rudeš pružio jak otpor u Koprivnici

Branimir Korać • utorak, 28.02.2023.
Slaven Belupo prvi polufinalist, Rudeš pružio jak otpor u Koprivnici
Foto: FaH

Nogometaši Slaven Belupa prvi su polufinalisti SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U četvrtfinalu su bili bolji od Rudeša s 2:0...

Slaven Belupo
Rudeš
3
(do 61')
11
(do 61')
17
(do 46')
4
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Zekić
1
Karlo Kralj
24
Dominik Rešetar
11
Luka Liklin
26
Miguel Ferreira Campos
27
Luka Pasariček
(do 73')
4
Luka Pavković
6
Tomislav Srbljinović
(do 84')
19
Festim Shatri
8
Tomislav Gudelj
10
Aleksa Latković
(do 84')
5
Dominik Pavlek
Pričuvni igrači
20
Roko Brajković
73'
9
Ivan Laća
84'
13
Vanja Šare
84'
 
 
Trener
Davor Mladina

Bez obzira što je Slaven Belupo iz višeg ranga natjecanja, Rudeš je bio posve ravnopravan protivnik pa u nekim trenucima i bolji. Međutim završnica je pripala domaćinu koji je u 88. minuti poveo, u 90. povećao razliku i s 2:0 prošao dalje.

Igraj na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na SuperSport.hr (18+)

Prije toga imali su i jedni i drugi sasvim dovoljno prilika za pogodak, ali mreže se ipak nisu tresle sve do spomenute završnice.

Kod Rudeša raspoložen je bio Latković koji je jednom pokušavao izvana, a u nekoliko navrata sudjelovao u razigravanju napadača.

Na drugoj strani dvije sjajne prilike nisu realizirali Crnac i Žuljević, a posebno kvalitetna bila je ona Žuljevićeva kojeg je sjajno proigrao Krstanović, on je došao sam pred gola i nije nadmudrio Kralja.

U drugom dijelu nastavilo se s ravnopravnom igrom, ali je Slaven Belupo postajao sve opasniji, i gosti su sve teže pratili taj ritam.

U 67. minuti Arb Manaj imao je odličnu priliku, iskosa je pucao prema gostujućem golu, bio je to snažan udarac, ali izravno u vratara.

Odmah je na drugoj strani u odličnoj prilici u 16 metara bio Tomislav Gudelj, ali je u potpunosti zakomplicirao situaciju te izgubio loptu bez udarca na gol.

U završnici susreta ipak su došli i pogoci. U 88. minuti Benedik Mioč pucao je s ruba kaznenog prostora, na putu do gola lopta je pogodila Luku PavkovićaA i završila je u mreži.

I dvije minute kasnije ponovno Slaven dolazi do vodstva. Filip Hlevnjak opalio je s više od 20 metara, lopta je odskočila pred Kraljem i završila je u mreži za konačnih 2:0.

Slaven Belupo je tako postao prvi polufinalist SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a ostala tri sudionika bit će poznata sutra.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!