Nogomet

Zekić: 'Bez obzira na ime protivnika, probat ćemo otići što je dalje moguće'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.02.2023.
Zekić: 'Bez obzira na ime protivnika, probat ćemo otići što je dalje moguće'
Foto: FaH

Slaven Belupo prvi je polufinalist SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U četvrtfinalu su Farmaceuti svladali Rudeš s 2:0, a goste su uspjeli probiti tek u samoj završnici susreta...

Potencijalno opasnog protivnika u četvrtfinalu imao je Slaven Belupo koji je igrao protiv vodeće momčadi SuperSport Prve NL Rudeša. Slavio je na kraju Slaven s 2:0 i izborio prolaz dalje.

Igraj na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na SuperSport.hr (18+)

"Iznimna mi je čast da smo u polufinalu Kupa. Bez obzira na ime protivnika, probat ćemo otići što je dalje moguće", poručio je Zoran Zekić.

Još se jednom strateg Farmaceuta osvrnuo i na realizaciju. Slaven Belupo je opet skupio dobar broj nerealiziranih prilika, no imao ih je i Rudeš.

"Što se tiče ove utakmice, bila je zaista teška, kako smo i očekivali. Većim dijelom smo morali igrati protiv desetorice igrača iza lopte. Prvo poluvrijeme smo imali dvije-tri odlične šanse koje nažalost nismo realizirali, a to nam, kao što je poznato, najteže ide."

U drugom poluvremenu Zekić je naredio ofenzivu, Slaven Belupo je krenuo po pobjedu do koje je na kraju i uspio stići.

"Napravili smo neke promjene, promijenili malo i sustav, tražili smo dosta dubinu. Igrali smo i s dva napadača i polušpicom i s priključcima veznih igrača. Nismo imali dovoljno sreće s tim ubačajima, nismo to dovoljno dobro radili, no na kraju je urodio plodom upravo taj velik broj igrača u i ispred šesnaest metara. Zabili smo gol, neću reći sretno već smo ga spretno tražili."

Sve je više problema u kadru, a s ovom su utakmicom stigli i novi.

"Ušli smo u utakmicu bez četiri-pet igrača, na poluvremenu sam dvojicu morao prisilno mijenjati, još je jedan tražio zamjenu, ali sam ga ostavio u igri još nekih 15-ak minuta. Vidjet ćemo s kakvim ćemo kadrom igrati u subotu."

"Rekao sam dečkima nakon utakmice, na ovakvim utakmicama kao protiv Rijeke i Rudeša se stvara i karakter i momčad."

Zekić se nada da može probiti led i napokon dohvatiti svoje prvo finale Kupa Hrvatske.

"Kao treneru ovo mi je treće-četvrto polufinale, još nisam uspio otići dalje od njega. U Moldaviji sam osvojio dva Kupa pa se nadam da ćemo ove godine možda moći o tome. Ali o tome ćemo kad dođe vrijeme za to."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!