Košarka

Unatoč porazima: Šarićeva najbolja utakmica sezone, Zubac se dobro nosio s Gobertom

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2023.
Unatoč porazima: Šarićeva najbolja utakmica sezone, Zubac se dobro nosio s Gobertom
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi u akciji bili Ivica Zubac i Dario Šarić, a obojica su upisala poraz. Unatoč porazima odigrali su dobre utakmice, posebno Šarić kojem je ovo najbolji nastup ove sezone...

Oklahoma City Thunder upisao je poraz na svom parketu protiv Sacramento Kingsa sa 123:117, a Dario Šarić odigrao je svoju najbolju utakmicu nakon dugačke pauze zbog teške ozljede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+)

"On je poput magneta za loptu i dečki ga pronalaze. On je jednostavno igrač s kojim je lako igrati", hvalio je nakon susreta Šarića trener Thundera Mark Daigneault.

Hrvatski reprezentativac je u 27 minuta ubacio 21 poen (5/5 za dva, 2/6 za tri, 5/5 slobodna) čemu je dodao i osam skokova i dvije asistencije, a Thunder je s njim na parketu bio u plusu 14 poena.

Međutim to nije bilo dovoljno, Kingsi su ipak slavili sa 123:117 i tako su stigli do četvrte uzastopne pobjede dok je Thunder na četiri vezana poraza.

Uz Šarića kod domaćina još je samo Jalen Williams bio raspoložen s 27 poena i osam asistencija, ostali nisu bili na očekivanoj razini.

Kod Sacramenta Harrison Barnes je upisao 29 poena uz devet skokova, Domantas Sabonis dodao je 22 poena, 13 skokova i devet asistencija, a Kevin Huerter 20 poena i devet asistencija.

Los Angeles Clippersi stigli su do trećeg vezanog poraza. Vratio se Ivica Zubac, ali svejedno je upisan poraz od Minnesote 108:101.

Nisu Clippersi izgledali dobro, imali su problema, no treba priznati i kako je Minnesota odigrala dobru utakmicu.

Ivica Zubac propustio je prve utakmice nakon All-Star pauze zbog lakše ozljede, dobro se nosio s Rudyjem Gobertom, ali nije pomoglo njegovoj momčadi.

Zubac je za 28 minuta ubacio 12 poena (5/7 za dva, 2/2 slobodna) uz devet skokova i dvije blokade, Paul George bio je na 25 poena i šest skokova, a Kawhi Leonard na 23 poena, pet skokova i pet asistencija.

Kod Minnesote Jaden McDaniels upisao je 20 poena i šest skokova, a Anthony Edwards 18 poena.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 117:123
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 101:108

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!