Ostali sportovi

Hrvatski predstavnici otputovali na Dvoransko EP u atletici, Mihaljević glavni adut

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Hrvatski predstavnici otputovali na Dvoransko EP u atletici, Mihaljević glavni adut
Foto: EPA

Četiri atletičara i dvije atletičarke predstavljat će Hrvatsku na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu od 2. do 5. ožujka...

Hrvatska atletska reprezentacija otputovala je na Europsko dvoransko prvenstvo u Istanbulu. Mala ekspedicija koju predvodi Filip Mihaljević kao glavni adut za odličje. On će već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama, kao i Marino Bloudek na 800 metara.

"Ove sam godine na 800 išao osobnih 1:48.21 na državnom prvenstvu u solo utrci i to je jedan dobar pokazatelj da mogu odraditi fantastičan posao na ovom Europskom prvenstvu", najavljuje za HRT Sport Bloudek.

Ugodno bi mogli iznenaditi hrvatski skakači u dalj, Filip Pravdica i Marko Čeko već imaju daleke skokove i to na razini koja će možda biti dovoljna za odličje.

"Uvijek je bronca na nekih osam metara. Skače se ujutro i tu će možda biti malo problema, ali kome se pogodi dan smatram da može lijepo ubosti medalju", kaže Pravdica, a Čeko dodaje:

"Imam München iza sebe koji sam odradio fantastično. Bit će ovdje malo teže, manje je skakača, skače se u dvorani, ali trebao bih tako odreagirati i ovdje."

Sve veći napredak pokazuje i Veronika Drljačić na 400 metara, vlasnica novog hrvatskog dvoranskog rekorda u ovoj disciplini.

"Ovo mi je prvo veće natjecanje. Nemam neka prevelika očekivanja, stvarno mi je nagrada za čitavu ovu sezonu to što sam uopće ušla na Europsko. Voljela bih ući u polufinale ili barem istrčati osobni rekord na 400."

Rezultat na razini osobnog rekorda priželjkuje i troskokašica Paola Borović.

"Voljela bih se približiti svom državnom rekordu (13.55). S tim bih bila jako zadovoljna, pokušati ga možda i nadmašiti tako da mi to Europsko prvenstvo ostane u dobrom sjećanju. Mislim da ću tom daljinom biti konkurentna i za ulazak u finale."

Prvi nastupaju već sutra u poslijepodnevnom terminu Mihaljević i Bloudek u kvalifikacijama, a dan kasnije od 7:10 ujutro po hrvatskom vremenu nastupit će u kvalifikacijama Čeko i Pravdica.

Drljačić ima kvalifikacije u petak od 8:40, a Borović isti dan od 9:10.

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!