Nogomet

Sopić: 'Vjerujem da se možemo izvući iz ove situacije i biti iznad mjesta koje vodi u drugu ligu'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.03.2023.
Sopić: 'Vjerujem da se možemo izvući iz ove situacije i biti iznad mjesta koje vodi u drugu ligu'
Foto: FaH

Nakon pobjede protiv Lokomotive u prošlom kolu i prekida dugog negativnog niza, u Gorici je puno bolje raspoloženje. S većim se optimizmom dočekuje i dvoboj protiv Slaven Belupa u Koprivnici...

Dugo je Gorica tražila pobjedu, podigla je kvalitetu igre, izgledala je bolje i u konačnici je stigla i do ta tri željena boda. U završnici susreta protiv Lokomotive Kristian Fućak pogodio je za 1:0 što je dovelo do velikog slavlja koje je samo pokazalo koliko je Goričanima značila ta pobjeda.

Igraj na Slaven Belupo - Gorica na SuperSport.hr (18+)

"Situacija je malo bolja jer smo uspjeli smanjiti razliku za Šibenikom, no još je puno posla pred nama. Znamo gdje želimo doći, znamo da će biti teško, već prva prepreka će biti takva. Slaven Belupo mi je drag klub, proveo sam u njemu dvije lijepe godine. Klub je to koji nakon duže vremena definitivno teži izaći u Europu. S druge strane, mi smo klub koji se grčevito bori za opstanak i mislim da će to biti jedan zanimljiv susret", kaže Željko Sopić.

U Koprivnici ipak neće nastupiti u punom sastavu, Gorica ima problema s izostancima u veznoj liniji.

"Nastupit ćemo bez dva bitna igrača, Pršira i Mrzljaka. No, maksimalno sam pozitivan, dečki su dali sve od sebe na ovoj zadnjoj utakmici, dobro treniraju i s tim stavom odlazimo Belupu na noge."

Sopić cijeni Farmaceute i smatra da zaslužuju visok plasman koji i drže.

"I Slaven Belupo je imao krizu rezultata, ali sada je protiv Rijeke uspio uzeti bodove i definitivno će na valu tog pozitivnog rezultata svim silama krenuti po nove bodove protiv nas. Gledali smo kup utakmicu protiv Rudeša. Trener Zekić je dobro posložio svoju momčad, to je ekipa koja igra na rezultat. Kada ih ne ide uđe Krstanović i zabije gol iz ničega. Minimalisti su, igraju na 1:0 ili čekaju grešku protivnika. U nekim utakmicama su imali sreće, u nekima ne, ali ljestvica ne laže. Nalaze se zasluženo na poziciji na kojoj jesu. No mi smo koncentrirani samo na sebe, tako je od prvog dana od kako sam stigao ovdje."

U posljednje vrijeme Gorica izgleda dobro i to je minimalno kako treba izgledati ako želi nastaviti s dobrim rezultatima.

"Hoćemo li moći održati ovu formu? Mi ćemo dati sve od sebe da tako bude, da igramo što bolji nogomet. Samo kroz dobru igru možemo do toga, dobra igra donosi prilike, a prilike donose pogotke. Radimo na tome svakodnevno. Uz malo sreće i kvalitetnije izvedbe u završnici, u zadnjoj trećini smatram da se možemo izvući iz ove situacije. Vjerujem u to, vjerujem u ovu momčad i vjerujem da ćemo na kraju biti iznad mjesta koje vodi u drugu ligu. Rekao sam to već nekoliko puta, nisam odustao od toga niti onda kada smo gubili pa zašto bih sada?"

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!