Košarka

Dončić i Irving u sjajnoj večeri vodili Dallas do pobjede protiv Sixersa

Branimir Korać • petak, 03.03.2023.
Dončić i Irving u sjajnoj večeri vodili Dallas do pobjede protiv Sixersa
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi Hrvati nisu bili u akciji. Odigrana su četiri susreta, a najveću pozornost privukao je dvoboj Dallasa i Philadelphije...

Luka Dončić i Kyrie Irving odveli su Dallas do pobjede protiv Philadelphije ubacivši 42 odnosno 40 poena čime su postali prvi igrači Dallasa koji su to uspjeli i tek peti par u NBA ligi kojem je to pošlo za rukom u zadnjih 30 godina. Odigrali su veliku utakmicu, preuzeli odgovornost i odveli Maverickse do pobjede.

Igraj na NBA ligu na SuperSport.hr (18+)

Dončić je upisao 42 poena i 12 asistencija, a Irving je upisao 40 poena i šest asistencija. I Sixersi su imali trojicu raspoloženih, ali nije pomoglo. Joel Embiid je upisao 35 poena i osam skokova, Tyrese Maxey 29 poena, a James Harden 27 poena i 13 asistencija.

Clippersi su bez Ivice Zupca upisali poraz u gostima kod Warriorsa sa 115:91. Odigrali su dobro prvo poluvrijeme, imali dvoznamenkastu prednost, ali u nastavku se dogodio totalni kolaps i Warriorsi su dobili drugo poluvrijeme sa 70:35. Slično su napravili u nedavnoj utakmici Blazersima.

Predvodili su ih Jordan Poole s 34 poena i Klay Thompson s 19 poena i 11 skokova. Kod Clippersa Kawhi Leonard je ubacio 21 poen uz sedam skokova, a Eric Gordon 16 poena. Mason Plumlee imao je 12 poena i čak 20 skokova.

Washington Wizardsi odigrali su dobru utakmicu protiv Raptorsa i upisali su pobjedu s kojom su spriječili dolazak Toronta na 50-postotni omjer. I jedni i drugi nastavljaju bitku za doigravanje, a Wizardsi su se ovim slavljem pozicionirali na desetom mjestu na Istoku.

U ovom susretu predvodili su ih Kyle Kuzma s 30 poena, pet skokova i pet dodavanja te Kristaps Porzingis s 25 poena i pet asistencija. Kod Toronta OG Anunoby ubacio je 26 poena, a Jakob Pöltl 23 uz 13 skokova.

Spursi su iznenadili Pacerse i stigli su do svoje druge uzastopne pobjede. Slavili su sa 110:99 zahvaljujući boljem otvaranju drugog poluvremena.

U pobjedi San Antonija Jeremy Sochan je ubacio 22 poena uz 13 skokova, a po 18 poena dodali su Zach Collins (šest skokova), Devonte Graham (šest skokova) i Devin Vassell. Kod poraženih Buddy Hield ubacio je 27 poena, a Chris Duarte 18 uz devet skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 133:126
Golden State Warriors - LA Clippers 115:91
Washington Wizards - Toronto Raptors 119:108
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 110:99

FOTO: EPA/DAVID SWANSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!