Rukomet

Tijesan poraz i uvjerljiva pobjeda hrvatskih rukometašica protiv Srbije

Mihaela Bradovski • subota, 04.03.2023.
Tijesan poraz i uvjerljiva pobjeda hrvatskih rukometašica protiv Srbije
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv Srbije u Staroj Pazovi te upisala prvog dana poraz, a dan kasnije uvjerljivu pobjedu...

Nenad Šoštarić može biti zadovoljan odrađenim u Staroj Pazovi. Dvije kontrolne utakmice s reprezentacijom Srbije donijele su Hrvatskoj tijesan poraz u petak (20:21), a u subotu pak visoku 28:17 pobjedu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom susretu Hrvatska je tijesno poražena, Srbija je vodila u drugom dijelu 20:16, Hrvatska uspjela do kraja smanjiti zaostatak, ali ne i izbjeći poraz.

U 20:21 porazu najefikasnije kod Hrvatske bile su Paula Posavec s četiri gola te Tena Japundža i Tina Barišić s po tri gola.

U drugom susretu u subotu Hrvatska je odigrala dosta bolje i uvjerljivo je slavila s 28:17.

Bila je to posve drugačija utakmica, Hrvatska je potpuno dominirala, na odmoru je vodila 13:8 i do kraja susreta dodatno ju je i povećala.

Najefikasnija s pet golova bila je Katarina Ježić dok su po tri gola postigle Dora Kalaus i Valentina Blažević.

"Druga utakmica protiv Srbije je bila kvalitetnija u fazi igre u obrani gdje smo se držali pravila koje smo dogovorili. U startu smo osvajali dovoljno lopti i tjerali protivnika u pasivnu igru, ali smo isto tako tražeći brzu igru, napravili i greške. Unatoč tome, napravili smo dobar rezultat. Ponovno smo i mi i Srbija dali šansu svim igračicama. S ovom drugom utakmicom možemo biti puno zadovoljniji, prije svega da smo ušli puno odlučnije i da smo se u većini stvari dogovarali i završavali ono što smo dogovorili, a to je da mora biti gustoća u obrani, a nakon toga da trčimo kontru i polukontru koliko god je to moguće", rekao je izbornik Šoštarić za stranicu Saveza.

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!