Ostali sportovi

Tin Srbić do drugog mjesta na Svjetskom kupu u Dohi!

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 04.03.2023.
Tin Srbić do drugog mjesta na Svjetskom kupu u Dohi!

Novu medalju na nekom od Svjetskih kupova osvojio je Tin Srbić koji je završio drugi u Dohi iza Japanca Yuye Kamotoa...

Tin Srbić osvojio je srebro na Svjetskom kupu u Dohi. U finalu drugog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa, srebrni hrvatski olimpijac do medalje je došao odlično odradivši svoju novu vježbu koju je prvi put izveo izvan granica Hrvatske i za koju je ocijenjen sa 14.300 bodova.

“Ocjena 14.300 iz početne ocjene 5.9. Jako sam zadovoljan, pojačao sam start za 4 desetinke, novi koncept vježbe, novi element Kolman dolazi kao šesti, sedmi element u vježbi što je inače dosta teško. Uspio sam solidno to izvesti. Bilo je grešaka, mogu to puno bolje“.

Bolji od Tina bio je samo Japanac Yuya Kamoto i to za samo 0.033 boda (14.333). Brončani je Egipćanin Ahmed Elmaraghy (14.966).

"Opet me Japanac pobijedio, ovaj put Yuya Kamoto, jako blizu je bilo. Dobra borba je bila i sretan sam da sam to uspio nakon Cottbusa gdje je bila malo lošija izvedba. Ništa, sada idemo u Baku, na novi Svjetski kup, treći u nizu u tri tjedna. Idemo probati opet izvesti ovu novu vježbu 5.9, pripremati se za dalje i to je to".

Bilo je ovo Tinovo 27. finale Svjetskog kupa u karijeri i 20. osvojena medalja. Ujedno i čak 4. medalja s ovog turnira u Dohi nakon zlata 2018. i 2019. i srebra 2017.

“Ovu medalju posvetio bih našem predsjedniku Saveza Mariju Možniku na kojeg mislimo ovdje, na njega i na njegovu obitelji. Idemo sada i u Baku napadati medalje. Prikupio sam ovdje vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo što je super, mislim da sam ga i osigurao i idemo dalje probati još jače.“

Hrvatska iz Dohe leti dalje prema Azerbajdžanu, a tamo će reprezentaciju činiti Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Tina Zelčić te Mateo Žugec koji će se ekipi priključiti iz Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!