Tenis

Krenuo je ciklus turnira Istarske rivijere, Bašić u borbi za glavni ždrijeb

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 07.03.2023.
Krenuo je ciklus turnira Istarske rivijere, Bašić u borbi za glavni ždrijeb

U Poreču je krenuo prvi u nizu turnira Istarske rivijere, ukupno 51. izdanja ovog ciklusa teniskih natjecanja...

Nikola Bašić izborio je završno kvalifikacijsko kolo prvog iz ciklusa turnira 51. "Istarske rivijere" u Poreču. Nadvisio je Slovenca Nika Mikovića sa 6:3, 6:0, a za glavni turnir borit će se protiv Talijana Riccarda Mascarinija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Preostala dvojica hrvatskih igrača danas su izgubila. Antonio Voljavec ispao je od Slovenca Jana Kupčiča sa 6:2, 6:1, a Austrijanac Hans Peter Kaufmann eliminirao je Frana Rakovića sa 1:6, 6:3, 10:3.

U prvom kvalifikacijskom kolu natjecanje u Poreču su završili: Jerko Brkić, Noa Vukadin, Josip Šimundža i Stjepan Anišić.

Utorak donosi početak prvog kolo glavnog turnira. Hrvatska će u pojedinačnoj konkurenciji imati sedam tenisača. Međusobno će na startu igrati Dino Prižmić i Luka Mikrut.

Ivan Šodan i Matej Dodig čekaju kvalifikante. U hrvatsko-talijanskim okršajima sastaju se Duje Markovina i Riccardo Balzerani te Mateo Martinović protiv Davidea Galoppinija.

Domagoj Bilješko za nastavak turnira borit će se sa španjolskim igračem Sergijem Contrijem Perezom.

Ukupno na pretkvalifikacijama, kvalifikacijama i u glavnom turniru u Poreču nastupa gotovo 150 natjecatelja iz 34 zemlje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!