Košarka

Zubac vrlo dobar u pobjedi protiv Raptorsa, Šariću rijetka tehnička i poraz od bivših suigrača

Branimir Korać • četvrtak, 09.03.2023.
Zubac vrlo dobar u pobjedi protiv Raptorsa, Šariću rijetka tehnička i poraz od bivših suigrača
Foto: EPA

U NBA ligi noćas su u akciji bili Ivica Zubac i Dario Šarić, a Zubac se posebno istaknuo odličnim nastupom protiv Toronto Raptorsa...

Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu protiv Toronto Raptorsa. Kawhi Leonard tako je nastavio niz, od odlaska iz Toronta nastupio je u šest utakmica protiv Raptorsa i odnio svih šest pobjeda.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Noćas mu je od velike pomoći bio Ivica Zubac koji je odigrao vrlo dobru utakmicu te je za 27 minuta provedenih na parketu upisao 17 poena (7/8 za dva, 3/4 slobodna), osam skokova i dvije blokade.

Raptorsi su odnijeli pobjedu unatoč lošem ulasku u utakmicu gdje su dopustili Clippersima da brzo stvore razliku i odvoje se na dvoznamenkastu razliku. Već do poluvremena domaćin se vratio, a u drugom dijelu potpuno je dominirao i odnio pobjedu.

Leonard je bio prvo ime Clippersa s 24 poena i 12 skokova, a Paul George je dodao 23 poena. Kod poraženih po 20 poena upisali su Pascal Siakam (šest skokova) i Scottie Barnes (pet skokova).

Šarićev Thunder gostovao je kod njegove donedavne momčadi Phoenix Sunsa, a Phoenix Sunsi su se pokazali prejakima i drugi put ove sezone svladali Thunder. Ovaj put vrlo uvjerljivo sa 132:101.

Šarić je na parketu proveo svega šest minuta i za to vrijeme je upisao tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri). Prilikom tog ubačaja za tri poena, Šarić je bio pod prekršajem koji nije dosuđen, prigovorio je i zaradio tehničku.

Susret je propustio Kevin Durant koji je zaradio ozljedu gležnja na zagrijavanju i propustio je ovaj dvoboj.

Sunse su predvodili Devin Booker s 44 poena i Terrence Ross s 24. Kod poraženih Lindy Waters ubacio je 23 poena, a Tre Mann 14.

NBA:
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 108:100
Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 132:101

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!