Rukomet

Šoštarić nakon debija: 'Ponosan sam što sam dobio priliku obući hrvatski dres, napokon se dogodilo'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.03.2023.
Šoštarić nakon debija: 'Ponosan sam što sam dobio priliku obući hrvatski dres, napokon se dogodilo'

Hrvatski rukometaši upisali su poraz u Nizozemskoj, domaćin je slavio s 32:27, a u dresu hrvatske reprezentacije debitirao je bivši slovenski reprezentativac Mario Šoštarić...

Mario Šoštarić napokon je stekao pravo nastupa, odigrao je prvu utakmicu za Hrvatsku, a za potpuni pozitivni dojam nedostajao je bolji rezultat. Nizozemci su ipak bili bolji.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Izuzetno sam ponosan i presretan što sam dobio priliku obući hrvatski dres. Drago mi je da se to napokon dogodilo. Sretan sam zbog pogotka i nastupa, ali sigurno ne mogu biti zadovoljan rezultatom."

Šoštarić ističe kako Hrvatska nije dobro izgledala od početka, pokušala se prilagoditi neugodnim Nizozemcima, ali nije se uspjela vratiti iz minusa.

"Ušli smo u utakmicu teških nogu, to se vidjelo. Nismo trčali, nismo igrali to što smo dogovorili i Nizozemci su to kaznili. Mali su, brzi su, ne šutiraju izvana, prolaze dva na dva, traže te rupe. Kako je utakmica odmicala mi smo krenuli igrati bolje, ali nismo uspjeli vratiti tu razliku."

Problema je bilo i greške su detektirane, sada ih treba ispraviti do nedjelje i novog dvoboja s Nizozemskom koja dolazi u Osijek.

"Imamo na čemu poraditi. Pričali smo u svlačionici, znamo gdje smo radili greške, što moramo ispraviti, gdje od Nizozemske prijeti najveća opasnost. Vjerujem da će to u Osijeku u nedjelju biti puno, puno bolje."

U Osijeku će Šoštarić prvi put nastupiti pred domaćim navijačima.

"Hrvatsku reprezentaciju navijači uvijek prate, nešto najljepše što se igraču može dogoditi. Jedva čekam nedjelju, da obučem opet dres i zaigram pred punim tribinama u Osijeku."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!