Vodeni sportovi

Tucak: 'Bilo je pogrešaka i ne bježimo od toga, ali za start jednog turnira bilo je i više nego dobro'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.03.2023.
Tucak: 'Bilo je pogrešaka i ne bježimo od toga, ali za start jednog turnira bilo je i više nego dobro'
Foto: FaH

Nakon pobjede protiv SAD-a na otvaranju Svjetskog kupa, pred hrvatskim vaterpolistima je novi ispit. Danas s početkom u 18:30 sati igrat će protiv reprezentacije Francuske...

Ivica Tucak svjestan je da Hrvatska protiv SAD-a nije briljirala, ali isto tako imala je i dobrih faza koje izbornik apostrofira. Za početak turnira je zadovoljan.

Igraj na Hrvatska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvenstveno, imali smo dobar pristup, s obzirom da su iza nas samo tri-četiri treninga, a s druge je strane bio ozbiljan protivnik. Iz tog razloga apostrofiram pristup, no da je bilo pogrešaka, bilo je i ne bježimo od toga. Bilo ih je čak i dosta, ali bilo je i puno lijepih stvari. Za start jednog turnira i više nego dobro", ističe Tucak.

Francuzi su jučer poraženi od Mađarske s 10:6, a u tom susretu zbog suspenzije nije mogao nastupiti njen najbolji igrač Thomas Vernoux koji će večeras biti u sastavu.

"Njihova čitava igra temelji se oko njega. Ponovno očekujem jednu tešku utakmicu, ali isto tako vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo uz pravi pristup i taj susret privesti kraju kao bolji protivnik. Vidim da su se Francuzi podigli, ali mi igramo doma, ponovno će biti pun bazen, lijepa atmosfera i zato znam da ćemo dati sve od sebe."

Hrvatska, pak, u susretu protiv SAD-a nije imala na raspolaganju Franka Lazića zbog viroze, a upitno je hoće li moći nastupiti večeras.

"Još ćemo vidjeti. U konkurenciji je, ali tu je ukupno 18 igrača. Nema plakanja za onim koga nema, nikada to nismo radili. Otpali su nam i Grgurević, Kržić i Benić koji su bili pozvani za ovaj turnir pa smo svejedno tu."

Zvonimir Butić odigrao je dobru utakmicu protiv SAD-a, ali svjestan je da ispred reprezentacije stoji još dosta posla.

"Sigurno je da nam je Lazić nedostajao, no uspjeli smo slaviti i bez njega. Što se same utakmice tiče, bilo je baš previše pogodaka. U prvoj četvrtini 5:5, dosta primljenih u prvi kut. No u ovom dijelu turnira to je još i normalno, još se tražimo i mi i protivnici. Na kraju smo svi igrali na mjestu braniča, zatvarali Hallocka. Mislim da možemo biti zadovoljni pobjedom, ali točno je da imamo još posla."

Protiv Francuske traži novu pobjedu, a očekuje utakmicu sličnu ovoj protiv SAD-a.

"Znamo da su Francuzi fizički dosta spremni i iz tog razloga očekujemo utakmicu sličnu ovoj, s puno golova i isključenja. Moramo poraditi na tome da zatvorimo taj bliži dio gola, ja prvi pa onda ostali. Ali idemo na pobjedu, to je sigurno."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!