Košarka

Potpuni podbačaj petorke Netsa, Bucksi u novom pobjedničkom nizu, težak poraz Warriorsa

Branimir Korać • petak, 10.03.2023.
Potpuni podbačaj petorke Netsa, Bucksi u novom pobjedničkom nizu, težak poraz Warriorsa
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi u najzanimljivijoj utakmici večeri u NBA ligi upisali su pobjedu protiv Brooklyn Netsa. Treba isto tako istaknuti i uvjerljive Grizzliese protiv Warriorsa...

Nakon što im je prekinut veliki niz pobjeda, Milwaukee Bucksi vrlo brzo započeli su novi. Treću pobjedu u nizu ostvarili su protiv Brooklyn Netsa koje su svladali sa 118:113. Bila je to neobična utakmica Netsa čiji su starteri podbacili, ubacili ukupno samo 15 poena, a bez Mikala Bridgesa četvorica ostalih šutirali su iz igre 1/12.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Buckse su do pobjede predvodili Bobby Portis s 28 poena i 13 skokova te Brook Lopez s 24 poena, deset skokova i čak devet blokada. Kod Netsa Patty Mills ubacio je 23 poena uz sedam skokova, a Cam Thomas 21 poen.

Sacramento Kingsi igraju odlično nakon All-Star stanke, a novi pobjedu upisali su protiv New York Knicksa i to sa 122:117. Još jednom je sjajnu formu potvrdio Domantas Sabonis koji je stigao do novog triple-double učinka.

Sabonis je ostvario 24 poena, 13 skokova i deset asistencija, a 23 poena i sedam asistencija ubilježio je De'Aaron Fox. Kod Knicksa RJ Barrett upisao je 25 poena i sedam skokova, a Julius Randle 23 poena i deset skokova.

Iako su još jednom igrali bez Ja Moranta, Grizzliesi su slavili vrlo uvjerljivo protiv Warriorsa. Presudila je prva četvrtina koju su dobili čak 48:28, Warriorsi su smanjili minus i vratili se u utakmicu, ali su potrošili previše energije i ponovno pali u zadnjoj dionici.

Tyus Jones kod domaćina je upisao 22 poena i 11 asistencija, a po 21 poen upisali su Jaren Jackson (devet skokova) i Desmond Bane (šest asistencija). Kod poraženih Stephen Curry ubacio je 29 poena uz sedam skokova, a Jordan Poole upisao je 22 poena.

Utah Jazz u gostima je slavio protiv Orlanda te tako upisao važnu pobjedu u borbi za doigravanje. Vodila se velika borba, a odluka je pala u zadnjoj dionici koja je pripala Jazzu u potpunosti.

Predvodili su ga Lauri Markkanen s 31 poenom i pet skokova i Talen Horton-Tucker s 23 poena i osam asistencija. S druge strane Paolo Banchero imao je 26 poena i osam skokova, Markelle Fultz 25 poena i šest asistencija, a Franz Wagner 24 poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 118:113
Sacramento Kings - New York Knicks 122:117
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 131:110
Orlando Magic - Utah Jazz 124:131
Indiana Pacers - Houston Rockets 134:125 produžetak (Tyrese Haliburton 29p, 19as/Jalen Smith 30p, 12sk)
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 103:113 (Cory Joseph 17p, Bogdanović nije igrao/Kelly Oubre 27p)

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!