Nogomet

Leko uoči Osijeka: 'Teško je o nečemu pričati kada nijednom ne možete ponoviti sastav'

Petar Jenjić • petak, 10.03.2023.
Leko uoči Osijeka: 'Teško je o nečemu pričati kada nijednom ne možete ponoviti sastav'
Foto: FaH

Trener Hajduka Ivan Leko najavio je gostovanje svoje momčadi kod Osijeka. Osvrnuo se na izostanke, juniore, atmosferu u momčadi i igru protivnika pod novim trenerom...

Nogometaši Hajduka drugi će put ovaj mjesec igrati protiv Osijeka u Gradskom vrtu. Dvoboj je najavio trener Bijelih Ivan Leko.

Igraj na Osijek - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno najgora dva mjeseca karijere. Mi pričamo često, stvarno puno pričamo."

Luka Vušković nije odigrao najbolje protiv Lokomotive.

"To je momak od 16 godina. Odigrati odlično u Osijeku, pa da ga sada ne stavimo, ne bi bilo dobro. Sada je nakon utakmice lako biti pametan. Njegove su greške bolne, ali tri dana ranije bio je match winner u Kupu. Može odigrati top, a može i flop."

Osijek je doveo novog trenera i odmah je pokazao bolju igru.

"Očekujemo bolji Osijek, u Maksimiru je odigrao 1:1, bio dobar. Znamo kako smo mi tamo prošli. Očekujemo jednu agresivnu ekipu. To su uvijek takve utakmice, pune duela intenziteta, sada je to drugi protiv trećega. To su dupli bodovi i nadam se da će biti puna nogometa."

"Radimo na svim aspektima nogometa, u nijednom nismo dobri. Radimo da u svemu budemo bolji. Prvo radimo liste tko može, a tko ne može trenirati. Teško je o nečemu pričati kada nijednom ne možete ponoviti sastav. Ne mogu se očekivati automatizmi u takvoj situaciji. Radimo puno, ali ne vidi se na terenu."

"Mislim da ne može biti veći pritisak, nego na nas, s obzirom na našu situaciju. Nema ekipe u Hrvatskoj koja ima veći imperativ od nas uzeti bodove", nastavio je Leko.

"Nisam se došao ispričavati i braniti. Činjenica je da nismo mogli izvesti isti sastav. Ako ste imalo pratili u što vjerujem, ja vjerujem da se uvijek treba igrati s istim igračima. Mi to nismo bili u prilici. U budućnosti ćemo to nešto pokušati, standardizirati ekipu."

O Awaziemu koji nije odigrao pretjerano dobro protiv Lokomotive.

"On je u lošem trenutku, kao i svi mi. Nećemo lagati, to je tako. Igra i griješi, nije jedini. On ovaj tjedan nije trenirao jer ima ozljedu zadnjih par nedjelja. Zbog tih stvari nije u konkurenciji za utakmicu."

Problemi s izostancima muče Splićane.

"Lista je duga. Ne putuje Kalinić, Elez, Awaziem, Prpić, Lovrencsics. Kalik i Borevković će možda putovati, odradili su jedan trening, ali nisu na 100 posto."

Junioru gostuju u Ligi prvaka, a pitanje je koliko će ih biti priključeno prvoj ekipi.

"Što se mene tiče, ja bih ih pustio sve. Da je normalna situacija, išli bi svi, a mi stavili trening u drugi termin da ih možemo gledati. Želimo da idu s najjačom mogućom ekipom."

Hajduk je primio previše golova u drugom dijelu sezone.

"Očajni smo u obrani, tri sustava u osam utakmica s 25 igrača. Jednostavno smo mekani kao ekipa i to je odavno tako. Jednostavno taj mentalitet obrane, baš sam gledao jučer Sportinga i Arsenala kada je stoper uklizao i spriječio gol. Pet, šest suigrača mu je čestitalo i volio bih vidjeti to ovdje. To je karakter igrača kao Chiellinija koji bi to slavili kao da su zabili gol. Moramo raditi na mentalitetu obrane."

Pobjeda protiv konkurenta na ljestvici donosi "duple bodove".

"Često pričam da sustav nije prebitan, već koji nogomet želiš igrati. Ima raznih načina igre i kako ostvariti rezultat. Mi mijenjamo previše i ja sam zbog toga tužan jer tako ne možeš dobiti ništa. Ovo su dupli bodovi, činjenica je. Svjesni smo toga tako da minimalno trebamo izaći na teren i dati milijun posto za dobiti utakmicu. U slučaju poraza nastavljaš u problemima u svemu."

Atmosfera je dobra u svlačionici.

"Nisam ni kao igrač ni trener u svlačionici gdje su odnosi tako dobri, gdje se druže na terenu i van terena. Možda je to i problem, što su predobri. To su bar dobri momci i užitak je biti s njima kroz dio dana. Ja bih volio da se potuku i da netko nekome nešto kaže, ali svi smo ovdje da u nedjelju dobijemo utakmicu, da se prezentiramo na najbolji mogući način."

"Vrlo vjerojatno će biti drugačije jer dolaze iz loše utakmice u Kupu. Vidjeli smo samo jednu utakmicu pod novim trenerom u Maksimiru. Pokušavamo predvidjeti što će igrati. To je 11 na 11, ovo nije boks ni atletika. Tko bude bolji, neka dobije", dodao je Leko.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!