Zimski sportovi

Marco Odermatt i uz pogrešku do pobjede, Filip Zubčić zadržao poziciju iz prve vožnje

Branimir Korać • nedjelja, 12.03.2023.
Marco Odermatt i uz pogrešku do pobjede, Filip Zubčić zadržao poziciju iz prve vožnje
Foto: EPA

I drugi veleslalom u Kranjskoj Gori pripao je Marcu Odermattu. Švicarac je odnio pobjedu ispred Henrika Kristoffersena, a Filip Zubčić je završio na devetom mjestu...

Marco Odermatt postao je tek treći skijaš u povijesti koji je bio najbolji u ukupnom poretku te u poretku superveleslaloma i veleslaloma u jednoj sezoni. Osim njega to su uspjeli njegov sunarodnjak Pirmin Zurbriggen te Austrijanac Hermann Maier.

U Kranjskoj Gori je slavio u veleslalomu i matematički otklonio sve dvojbe, odradio je još jednom dvije dovoljno dobre vožnje da mu se nitko ne približi.

U drugoj vožnji napravio je pogrešku u gornjem dijelu staze, međutim to ga nije omelo na putu do pobjedu, u cilj je ušao s najboljim ukupnim vremenom.

Odermatt je u konačnici imao 32 stotinke bolje vrijeme od Norvežanina Henrika Kristoffersena dok je jedini kojoj je još imao "pristojan" zaostatak Alexis Pinturault koji je sa 70 stotinki slabijim vremenom bio treći.

Filip Zubčić ostao je na istoj poziciji na kojoj je bio i nakon prve vožnje, završio je kao deveti iako je u cilj ušao sa 66 stotinki boljim vremenom od dotad vodećeg Rasmusa Windingstada.

Međutim, do kraja utrke svi su bili na visokoj razini, nitko nije posebno kiksao i Zubčić nije uspio upisati napredak. Uspio je upisati napredak u ukupnom poretku veleslaloma gdje je skočio za dvije pozicije te došao do desetog mjesta.

Veleslalom, Kranjska Gora:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 2:20.91
2. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.32
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0.70
4. Žan Kranjec (Slovenija) +1.62
5. Lucas Braathen (Norveška) +1.63
6. Filippo Della Vite (Italija) +1.83
7. Marco Schwarz (Austrija) +1.89
8. Luca De Aliprandini (Italija) +2.23
9. Filip Zubčić (Hrvatska) +2.38
10. Rasmus Windingstad (Norveška) +3.04
...

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!