Rukomet

Hrvatski rukometaši najviše zbog sebe samih i ugleda moraju završiti pobjedama kvalifikacije

Branimir Korać • utorak, 14.03.2023.
Hrvatski rukometaši najviše zbog sebe samih i ugleda moraju završiti pobjedama kvalifikacije

Hrvatska nije uspjela u dva susreta svladati Nizozemsku i treba joj jedna pobjeda kako bi matematički osigurali nastup na Europskom prvenstvu...

Nije drama, ali nije niti sve ružičasto. Hrvatska rukometna reprezentacija teško će ostati bez nastupa na Europskom prvenstvu i samo je pitanje s koje će pozicije proći i tko će joj doći u ždrijebu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dakle, Belgija nema nikakve šanse u prolaz, ona je posljednja u skupini i nema bodova, a Hrvatska protiv nje igra u zadnjem krugu kod kuće. Pobjeda u tom susretu Hrvatskoj bi garantirala prolaz dalje iz kvote najboljih trećeplasiranih.

Na vrhu skupine je Grčka koja ima samo jedan poraz i to uvjerljiv protiv Hrvatske koju će dočekati na svom parketu. Ponajprije zbog sebe i ugleda Hrvatska može do pobjede u tom susretu, a to bi ujedno ostavilo Grčku iza Hrvatske.

Ako se ne dogodi čudo, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini B u Mannheimu u SAP Areni gdje igra Halil Jaganjac sa svojim Rhein-Neckar Löwenom.

Objavio je to EHF i prije ždrijeba, a osim Hrvatske, poznato je da će Njemačka igrati u grupi A u Berlinu, Norveška u grupi D u Berlinu, Švedska u grupi E u Mannheimu, a u Münchenu će biti Island u grupi C i Danska u grupi F.

Po dva najbolja u skupini idu u glavnu rundu, a ako Hrvatska prođe dalje, igrat će u Kölnu zajedno s prva dva iz skupina A (Njemačka) i C (Island).

Finale je na rasporedu 28. siječnja u Kölnu.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!