Rukomet

Oslabljeni Nexe u Bitoli u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja

Mihaela Bradovski • utorak, 14.03.2023.
Oslabljeni Nexe u Bitoli u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja
Foto: FaH

Rukometaši Nexea završit će s nastupom u prvom dijelu sezone SEHA lige gostovanjem u Bitoli kod Eurofarm Pelistera. Pokušat će doći do pobjede s kojom bi potvrdili prvo mjesto u skupini...

Našičani će u Bitoli pokušati izbjeći četvrtfinale protiv PPD Zagreb koji će boriti protiv trećeplasiranog iz skupine A. Nexeu je dovoljan i poraz s golom razlike da završi na prvom mjestu u skupini, međutim pokušat će izvući i više iz ovog dvoboja.

Igraj na Eurofarm Pelister - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svjesni smo fantastične atmosfere koja nas čeka u Bitoli. Još uvijek nam nedostaju pojedini igrači koji su posljednjih dana imali reprezentativne zadaće, ali dat ćemo sve od sebe da pružimo dobru predstavu. Respektiramo ekipu Eurofarma, a naš je cilj odigrati na najvišoj mogućoj razini što je duže moguće, ali i uživati u samom igranju. Vidjet ćemo kuda će nas to dovesti", kaže Branko Tamše.

I vratar Mihailo Radovanović nada se dobrom nastupu Našičana iako i on upozorava na to koliko je protivnik kvalitetan.

"Cilj je jasan, pružiti kvalitetnu predstavu u Bitoli. Ujedno i kao pripremu za ono što nas čeka u hrvatskom prvenstvu. Eurofarm je sjajna momčad s puno kvalitetnih igrača i očekujem vrlo dobru utakmicu", ističe Radovanović i dodaje da njegovu momčad očekuje i vrlo užarena atmosfera.

"Pelister ima i nevjerojatne navijače i siguran sam da će dvorana biti ispunjena do kraja. Nadam se našoj dobroj predstavi i, iako će biti daleko od laganog posla, da ćemo uspjeti bodove ponijeti sa sobom."

Domaćin u ovaj susret ulazi s novim trenerom na klupi, Aleksandar Jović, nekadašnji igrač Zagreba, a kasnije učenik Line Červara u Metalurgu, zamijenio je Larsa Walthera koji je dobio otkaz nakon poraza od Motora u zadnjem kolu Europske lige. Tu se Eurofarm oprostio od Europe.

"Bit će ovo vrlo teška utakmica protiv odličnog protivnika. Od sada pa nadalje naš je cilj pobijediti u svakom susretu", poručio je Jović.

Jović je svjestan da Eurofarm trenutno ne izgleda kao momčad.

"Imamo roster pun zaista dobrih pojedinaca, ali moramo pronaći način kako da zaigraju kao momčadi, a za to treba vremena. Bitola je rukometni grad i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pokažemo za što smo sposobni."

S lijevog krila Našičanima će prijetiti Goce Ojleski.

"Svi smo svjesni toga da je Nexe kvalitetan protivnik, momčad koja svake godine cilja na najviše. U ovom trenutku nismo kompletni zbog nekih ozljeda, ali s novim trenerom i novom energijom dat ćemo maksimum od sebe za pobjedu u ovom susretu."

Susret u Bitoli počinje u 18 sati.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SEHA liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Eurofarm Pelister27:23Nexe Našice
1Vojvodina 4116:115+14
2Eurofarm Pelister 4106:10604
3Nexe Našice 4113:114-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!