Vodeni sportovi

Tucak: 'Odradili smo dobar turnir, konture igre se prepoznaju'

Petar Jenjić • utorak, 14.03.2023.
Tucak: 'Odradili smo dobar turnir, konture igre se prepoznaju'
Foto: FaH

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dao je izjavu nakon poraza od Mađarske i najavio ljetne pripreme uoči Svjetskog prvenstva...

Hrvatska nije uspjela doći do pobjede protiv Mađarske i izboriti završni turnir Svjetske lige u Los Angelesu. Izjavu za Arena Sport nakon utakmice dao je izbornik Ivica Tucak koji je čestitao igračima na borbenosti i da im nema što zamjeriti, bez obzira na slabiju igru.

"Prije svega čestitke momcima na borbenosti i karakteru. Nismo igrali briljantno, puno smo griješili, s lošim obrambenim blokom. S te strane analiza ide dalje. Žao mi je kao sportašu što smo izgubili, ali sada imamo više komfora za pripreme za Svjetsko prvenstvo. Rastužilo me, kad smo ih stisli, onda nije bio isti kriterij kao kada Talijani hvataju zaostatak. Napravit ćemo prigovor, sigurno. Bez obzira na rezultat, on nije toliko bitan ovdje, ali dajete život za dobiti utakmicu. Predivna je bila atmosfera, ali mogli smo više, posebno u napadačkom dijelu. Previše tehničkih pogrešaka, možda je i umor tu igrao ulogu, igrali smo petu utakmicu. Oni su imali odmornog Zalankija, svjetsku klasu koji nas je dobro izbušio."

Bez obzira na dva poraza, mogu biti zadovoljni odrađenim turnirom.

"Što se tiče samog poraza, ne boli nas toliko, ali žao nam je što smo izgubili. Generalno bilo je vrlo dobro, izuzev zadnje četvrtine protiv Italije koju smo već izanalizirali. Hvatali smo se cijelu utakmicu, došli na remi, ostali bez nekih igrača u rotaciji, potrošeni. Odradili smo dobar turnir, konture igre se prepoznaju. Nije došao u pravo vrijeme, igrači su u sredini sezone. Siguran sam da, kad budemo zajedno na ljeto, da ćemo izgledati spremniji. Imamo trojicu, četvoricu igrača koji nisu u optimalnoj formi, to se vidi. Ipak, vidi se da imamo glavu i rep."

Odradit će se dobre pripreme na ljeto.

"Sada ne moramo letjeti u SAD prije vremena. Imat ćemo pripreme u Kranju, bazične pripreme odmah čim završi klupska sezona. Slijedi turnir u Italiji pa malo odmora. Taj završni turnir vjerojatno ćemo raditi u Hrvatskoj u sparingu s nekim. Tek 5. srpnja idemo u SAD pa u Japan gdje ćemo sparirati s Amerikancima. Sportski mi je žao što smo izgubili utakmicu", dodao je Tucak za Arenu Sport.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!