SEHA liga, skupina A, 6. kolo, 14.03.2023, 18:00 h
Eurofarm Pelister 27:23 Nexe Našice
Nexe Našice

Oslabljeni Nexe imao priliku izbjeći PPD Zagreb, ali u zadnjim sekundama nije zabio sedmerac

Branimir Korać • utorak, 14.03.2023.
Oslabljeni Nexe imao priliku izbjeći PPD Zagreb, ali u zadnjim sekundama nije zabio sedmerac

Okončano je natjecanje u skupini A SEHA lige, Nexe je u zadnjem kolu gostovao kod Eurofarm Pelistera i upisao je poraz, taman dovoljan da padne na posljednje mjesto u skupini...

Prava drama odvijala se u Bitoli gdje su se sastali Eurofarm Pelister i Nexe. Eurofarm je na kraju slavio s 27:23 što je u konačnici dovelo do promjena u poretku.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve tri momčadi u skupini imaju isti broj bodova pa je odlučivala ukupna gol razlika. Tu je Vojvodina završila s plus jedan, Eurofarm ima gol razliku nula, a Nexe minus jedan.

U zadnjim trenucima susreta Nexe je imao sedmerac i da ga je realizirao, on bi bio drugi u skupini, a Eurofarm četvrti, međutim Marko Kizić obranio je pokušaj Luke Moslavca.

Nexe tako jedini zna protivnika u četvrtfinalu gdje će igrati protiv PPD Zagreba koji nije morao igrati u prvoj fazi natjecanja već zajedno s Veszpremom kreće od četvrtfinala.

Nexe ima puno argumenata za ovaj poraz i teško se može nešto prigovoriti. Igrao je bez čak sedmorice vrlo bitnih igrača, iza njega je put od 13 sati, gostovanje na vrućem terenu kod momčadi koja je dobila novu energiju promjenom trenera i u cijeloj priči Nexe je još pružio dobar otpor. Bio je do samog kraja u igri da izbjegne tu četvrtu poziciju.

Eurofarm je u drugom poluvremenu imao i osam razlike, vodio je 25:17, Nexe je smanjio i zaprijetio, ali nije se dovoljno približio.

Najbolji kod Eurofarma bili su Urban Lesjak s 11 obrana i Denis Vasiljev sa šest golova. Kod poraženih Tomislav Severec i Luka Moslavac zabili su po četiri gola.

SEHA liga, skupina A, šesto kolo:
Eurofarm Pelister - Nexe 27:23

SEHA liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Eurofarm Pelister27:23Nexe Našice
1Vojvodina 4116:115+14
2Eurofarm Pelister 4106:10604
3Nexe Našice 4113:114-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!