Nogomet

Jakirović: 'Očekujem isti sastav Dinama kao protiv Hajduka'

Petar Jenjić • petak, 17.03.2023.
Jakirović: 'Očekujem isti sastav Dinama kao protiv Hajduka'

Trener Rijeke Sergej Jakirović najavio je sljedeći dvoboj svoje momčadi, onaj u Maksimiru protiv Dinama u nedjelju...

Pred nogometašima Rijeke velik je izazov u SuperSport HNL-u, najteži mogući. Gostovanje kod Dinama najavio je trener Sergej Jakirović.

Igraj na Dinamo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas lijepa utakmica, da pokažemo, recimo, s najboljom momčadi u ligi, da vidimo gdje smo. Ne ide nam u prilog što je Dinamo zadnje tri utakmice uzeo tek jedan bod. Mislim da će biti opća mobilizacija i da će igrati svi koji su na dispoziciji. Nadam se da će moja momčad biti hrabra i da ćemo ono što smo dogovorili pokazati na terenu. Vjerujemo u ono što radimo i želimo nastaviti pozitivan niz. Znam da je Dinamo favorit, ali da vidimo malo, u odnosu na njih koliko možemo. Nadam se da ćemo biti dobri."

Trener se osvrnuo na stanje u momčadi.

"Svi smo u treningu, svi normalno rade. Uvijek ima malo udaraca od zadnje utakmice. Dilavera smo mijenjali radi leđa, ali to je bio jedan pokret, ali on je normalno trenirao ovaj tjedan."

Veći je pritisak na Dinamu.

"Sigurno, posebno kada gledamo zadnja tri kola. Povezali su dva poraza, ali isto tako i za nas će to biti teža situacija jer će napraviti sve da dobiju i vrate na pobjednički kolosijek. Meni je ovo bonus utakmica, da nije imperativ pobjede, da igramo hrabro i vjerujemo ono što radimo. Naravno, težit ćemo postizanju što boljeg rezultata. Svaku utakmicu želimo nešto uzeti."

Istra 1961 prije nekoliko dana porazila je Dinamo.

"Istra je pobijedila Osijek, Hajduk i Dinamo kod kuće, ali mislim da smo mi odigrali bolje od njih. Mi im nismo dali da igraju svoju igru jer smo ih možda taktički iznenadili. Dinamo je imao svoje prilike koje je mogao realizirati, ali to je nogomet. Još se jednom pokazalo da svaku utakmicu treba biti potpuno ozbiljan i koncentriran."

Ovo će biti utakmica koja je nešto drugačija od ostalih.

"Na osnovu onoga što smo gledali kod Dinama, svjesni smo da imaju strašnu individualnu kvalitetu kojom mogu riješiti u jednoj sekundi utakmicu. Morat ćemo biti maksimalno fokusirani i disciplinirani u obrani, a ono što nam ponude da pokušamo iskoristiti. Moramo biti hrabri u igri s loptom, kreirati prostor, biti okomiti. Smatram da ga tako možemo ugroziti."

Njegova momčad probudila se na proljeće, a pobjeda na Maksimiru donijela bi dodatnu energiju.

"Očekujem ih kao protiv Hajduka, isti sastav, ako su svi zdravi. Uspjeh bi značio veliki poguranac za naprijed, još veća energija i samopouzdanje, posebno našim mladim momcima da se može. Oni su već pokazali to, najteže mi je bilo uvjeriti ih da se može igrati sa svakim. Mislim da nam ovo proljeće dobro ide, što se toga tiče. Normalno je da smo skloni oscilacijama, ali već sam rekao da bih uvijek volio igrati onako jer većinom ćeš pobjeđivati. Taj poraz od Belupa nas nije omeo, već smo nastavili dalje raditi. Smatram da za ovu momčad najbolje tek dolazi."

Jakirović do sada nije uzeo ni bod protiv Dinama kao trener Gorice.

"Tada sam vodio Goricu i Dinamo je baš bio jak. Igrao je Ligu prvaka, mogli su prezimiti da nisu imali peha. Bjelica je tada bio trener. Bilo je nekoliko utakmica u kojima smo mogli ne izgubiti, ali to će biti važno. Dinamo kažnjava i najmanje greške. Morat ćemo biti na vrlo visokom nivou."

Arijan Ademi oprašta se od Dinama.

"On je godinama vođa Dinama, zaslužio je oproštaj i htjet će otići s pobjedom. Mi ćemo se postaviti da im maksimalno otežamo. Počinje s 0:0, vidjet ćemo kako će na kraju biti."

Protiv Varaždina nije bilo Matije Frigana, ali i bez njega su zabili tri gola.

"Veseli me raznovrsnost, ja sam uvijek naglašavao da imamo tri dobra napadača. Situacija je sada takva da Frigana najviše koristimo, a Obregon je uvijek nešto napravimo kada bi ušao u igru. Deni sada tu najviše ispašta, ali to je trenutno tako. Na svu trojicu ozbiljno računam i trudim se tu minutažu rasporediti. Netko iskoči. Bitno je kvalitetno raditi na treningu, a oni to rade."

FOTO: Youtube Rijeka

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!