Rukomet

Mirko Alilović ima novi klub, nakon 12 godina u Mađarskoj na ljeto seli u Poljsku

Mihaela Bradovski • petak, 17.03.2023.
Mirko Alilović ima novi klub, nakon 12 godina u Mađarskoj na ljeto seli u Poljsku
Foto: EPA

Bivši hrvatski reprezentativac Mirko Alilović na kraju sezone napušta Szeged, a onu iduću će provesti na vratima Wisle Plock...

Mirko Alilović na kraju ove sezone mijenja sredinu i nakon 12 godina vrlo uspješne karijere u mađarskim velikanima Veszpremu i Szegedu, seli u Poljsku.

Igraj na Wisla - Pogon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Alilović je stavio potpis na ugovor s Wislom Plock i to u trajanju od godinu dana uz opciju produženja na još jednu sezonu.

"Jako sam sretan što dolazim u Wislu, nakon 12 godina života u Mađarskoj, imat ću priliku naučiti novi jezik i upoznati se s novom kulturom. Posebno sam sretan što ću susresti neke svoje prijatelje i bivše suigrače te biti dio Wislinog projekta koji raste iz godine u godinu", izjavio je Alilović.

Alilović je karijeru započeo u Izviđaču iz Ljubuškog od kuda je i otišao u inozemstvo u redove Ademar Leona. Tamo je proveo pet godina, jednu sezonu odradio je u Celju da bi 2011. godine preselio u Veszprem. U njemu je igrao sedam godina te nakon toga preselio u Szeged čiji dres trenutno nosi.

S hrvatskom reprezentacijom ima tri srebra i četiri bronce dok je na klupskom planu osvojio sedam naslova prvaka u Mađarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!