Tenis

Veliki dan za hrvatski tenis: Serdarušić, Dodig i Ružić izborili finale, Mikrut do nove titule!

Mihaela Bradovski • subota, 18.03.2023.
Veliki dan za hrvatski tenis: Serdarušić, Dodig i Ružić izborili finale, Mikrut do nove titule!
Foto: FaH

Troje hrvatskih predstavnika ove subote igralo je u polufinalima i svi su bili uspješni. Jedino je Serdarušić svoje finale morao izboriti kroz tri seta, ali bio je psihološki dovoljno čvrst da dođe do pobjede. Luka Mikrut osvojio je titulu u paru u Rovinju...

Sjajan dan za hrvatski tenis. Nino Serdarušić preko prvog je nositelja izborio finale Challengera u Szekesfehervaru, Matej Dodig u Rovinju je prošao u prvo seniorsko finale, a Antonia Ružić je u Češkoj, preko bivše 23. igračice svijeta, došla do finala.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serdarušić nije znao za pobjedu od prošle godine, mučio se, ali proradio je u Mađarskoj gdje je probio led i došao skroz do finala.

Polufinale protiv prvog nositelja Fabiana Marozsana bilo je vrlo teško, dva i pol sata borbe, ali hrvatski tenisač je bio uspješan.

Serdarušić je stigao do pobjede u tie-breaku trećeg seta čime je izborio finale u kojem ga čeka Hamad Međedović, mladi tenisač iz Srbije.

Antonia Ružić upisala je veliku pobjedu u polufinalu ITF turnira u Ričanyma gdje je igrala protiv iskusne Njemice Mone Barthel.

Barthel je ugledno tenisko ime i ovo je važna pobjeda za Ružić koja će u finalu igrati protiv Nizozemke Lesley Pattinama Kerkhove.

Prvo seniorsko finale dohvatio je 17-godišnji Matej Dodig koji je u Rovinju svladao u polufinalu sedmog nositelja Fausta Tabacca sa 6:2, 6:3.

Dodiga u finalu čeka još jedan Talijan, šesti nositelj Federico Arnaboldi.

Luka Mikrut osvojio je turnir u konkurenciji parova u Rovinju, igrao je sa Stefanom Popovićem i u finalu slavio sa 6:3, 6:1 protiv Duduna i Podorožnjija.

Challenger Szekesfehervar, polufinale:
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Fabian Marozsan (Mađarska, 1) 6:3, 6:7(5), 7:6(4)

ITF Rečany, polufinale:
Antonia Ružić (Hrvatska) - Mona Barthel (Njemačka) 6:4, 7:6(0)

ITF Rovinj, polufinale:
Matej Dodig (Hrvatska) - Fausto Tabacco (Italija, 7) 6:2, 6:3

FOTO: Hina/ Istarska rivijera

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!