Sportnet

Ragbi: Hrvatska protiv Bugarske upisala jednu od najvećih pobjeda u povijesti

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 18.03.2023.
Ragbi: Hrvatska protiv Bugarske upisala jednu od najvećih pobjeda u povijesti

U pripremnoj utakmici protiv Bugarske, hrvatska ragbi reprezentacija upisala je visoku pobjedu protiv Bugarske...

Hrvatska ragbijaška reprezentacija u pripremnoj utakmici u Sinju uvjerljivo je nadigrala Bugarsku i ostvarila jednu od najvećih pobjeda u povijesti. U pravoj ragbijaškoj fešti pred punim tribinama 'kockasti' su svladali Bugare 76:7 (26:0).

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Direktor Milan Jelavić i izbornik Anthony Poša na djelu su vidjeli i debitante Jurlinu, Peteru i Daniela Mau'ua, a posebno je raspoložen bio domaći junak, kapetan Sinja Nikola Pavlović, koji je postigao tri polaganja, od ukupno čak 12 hrvatskih, čemu je dodao i pet pretvaranja.

Vranešević je zabio tri skora, Svaguša dva, a Brčić-Šušak, Buljac, Plazibat i Conci po jedno, dok je Jurišić imao tri pretvaranja. Za Bugare je zabio Filipov, a pretvorio Borisov.

"Ovo je najveća pobjeda u dugo vremena, a Bugarska nije izgubila utakmicu zadnje dvije-tri godine. No, svjesni smo da je velika razlika između reprezentacije Bugarske i onoga što nas čeka, Litve i Švicarske. Svim igračima dali smo šansu, nitko se nije ozlijedio i bit će težak izbor za idući vikend", rekao je Poša pa se osvrnuo na nove igrače:

"Braća Mau'u bila su dobra, odlično je da nam se vratio Josh Brajković, ali najviše me raduje da su se pokazali mladi igrači iz hrvatskih klubova, posebno Svaguša, Majić i Brčić-Šušak."

U subotu 25. ožujka u Trophy diviziji Europskog kupa nacija Hrvatska gostuje u Litvi, a 1. travnja dočekat će Švicarsku u Makarskoj.

AUTOR: Hrvatski ragbijaški savez

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!