Ostali sportovi

Mladost nanijela Mursi prvi poraz ove sezone

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 19.03.2023.
Mladost nanijela Mursi prvi poraz ove sezone

Mladost se revanširala Osječanima za poraz u Kupu Hrvatske nanijevši im prvi ovogodišnji poraz...

Derbi 20. kola Superlige, sraz Mladosti i Murse Osijek, nije niti približno bio toliko napet i dramatičan kao nekoliko dana ranije, kada su se isti suparnici sukobili u finalu Kupa Hrvatske Vinka Dobrića.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječani su, nakon osvojenog Kupa pobjedom 3:2, u Dom odbojke stigli pomalo ispuhani, definitivno s manje energije, nego u srijedu. Niti kod Mladostaša nije frcalo od prevelike energije, no igrali su puno stabilnije i ujednačenije te na kraju zasluženo slavili, nanijevši Mursi prvi ovosezonski poraz u Superligi.

Mladost je u prvom setu povela 10:7 pa 16:12, no Osječani su se vratili na samo poen zaostatka u finišu, nakon as servisa Verasta koji je upravo tada ušao u igru.

Međutim, Mladostaši su se othrvali napadima i osvojili taj set sa 25:21. U drugom setu slična situacija, negdje do polovice seta gledamo izjednačenu borbu, a onda Mladost odlazi na 18:13 i 21:15, do konačnih 25:21 i 2-0 u setovima.

Trener Murse Osijek Mario Teppert vidio je da nema dovoljno raspoloženih igrača u svojim redovima pa je neke standardne prvotimce zamijenio pričuvama s klupe.

Treći je set obično nezgodan za onoga tko vodi 2-0, ali mladostaši nisu dozvolili pasti u tu zamku, već su odradili posao do kraja koncentrirano i hrabro. Vodili su 16:10, no gosti, ponovno u najjačem sastavu, stigli su do egala 18:18. Mladost se nije dala iznenaditi, asom Clemensa Eckera odlaze na 22:19, i set završavaju sa 25:22.

Ivan Zeljković, kapetan Mladosti, nakon susreta je rekao: "Bilo je potrebno naći motiva u ovoj utakmici nakon Kupa, no mi smo odradili dobru utakmicu, pobijedili s 3:0 i nanijeli Osječanima prvi ovosezonski poraz. Ponosan sam na svoje suigrače kako su pristupili meču."

Davor Bogdanović, kapetan Murse Osijek, konstatirao je: "Nismo bili pravi, očito smo se ispuhali u Kupu. Radili smo, pogotovo u prva dva seta previše pogrešaka, što je domaćin znao iskoristiti i zasluženo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!