Nogomet

Ljubičić: 'Najveća je konkurencija u napadu, nadamo se pozitivnom rezultatu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.03.2023.
Ljubičić: 'Najveća je konkurencija u napadu, nadamo se pozitivnom rezultatu'
Foto: FaH

Mladi hrvatski nogometaš Marin Ljubičić najavio je prijateljske utakmice U-21 reprezentacije te osvrnuo na svoje igre u LASK-u i plasman juniora Hajduka u polufinale Lige prvaka...

Okupila se i hrvatska reprezentacija do 21 godine pred kojom su prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. 23. ožujka igraju protiv Izraela kod kuće, a zatim pet dana kasnije gostuju kod Engleza na Craven Cottagu.

Igraj na Hrvatska - Izrael (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U napadu bi trebao zaigrati Marin Ljubičić koji je sinoć postigao gol za LASK, nakon što je posljednja dva tjedna bio van stroja.

"Istina, bio sam bolestan, imao sam gripu. Nije bio neki period. Na početku odlično, nakon toga dobio crveni karton što me zeznulo. Stigla je stanka s golovima, forma je pala, pa i cijeloj ekipi. Sada u zadnje mogu biti zadovoljan. Prihvatili su me dobro, sve mi je krenulo kako treba, taj neki moj adrenalin. Rekao bih da je ovaj dobar period."

Ljubičića se već povezuje s drugim klubovima, poput Sporting Lisabona.

"Naravno da mi godi i da nekako dobro dođe za samopouzdanje. Ima tu neke istine i neke neistine, ali trebam se fokusirati samo na sebe i svoj rad. Ostalo će doći s vremenom."

"Ovo nam je zadnja priprema za Europsko prvenstvo koje dolazi na ljeto. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i spremati se pojedinačno, pa svi skupa zajedno za ljeto. Ja bih rekao da je najveća konkurencija u napadu i kao što vidimo u A reprezentaciji neki nisu pozvani, a zaslužuju, velika su imena. Tu smo da radimo što najbolje znamo, a na izbornicima je da zovu", nastavio je Ljubičić, a prenosi HRT.

Dobri rezultati A vrste sigurno su poticaj za dobar rezultat.

"Sigurno je da su i očekivanja onda veća jer seniorska reprezentacija vuče nešto veliko. Naravno, mi smo ponosni na njih, moramo biti najbolji što možemo. Možda je teško jer se rijetko nalazimo. Prava smo momčad, dobri su igrači i mislim da stvarno možemo ostvariti dobar rezultat. Od nas se isto očekuje najprije da se skupina prođe, a kasnije što bude. Sad igramo protiv Engelske koja je u svjetskom vrhu, oni skoro svi igraju u Premiershipu."

Hajdukovi juniori igraju polufinale Lige prvaka.

"Gledao sam, ali što reći. Kod mene je kod kuće bila ludnica kada su bili penali. Sada u Nyon protiv Milana, možda su tu i favoriti. Ne znamo, ali nadamo se pozitivno i da se to ide osvojiti."

FOTO: HINA/Miroslav LELAS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!