Ostali sportovi

Sjajan vikend za hrvatski taekwondo s 11 osvojenih medalja

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.03.2023.
Sjajan vikend za hrvatski taekwondo s 11 osvojenih medalja

Hrvatski taekwondo odnio je 11 medalja na prestižnom Belgian Openu 2023., natjecanju na kojem je nastupilo gotovo 1500 sportaša...

Proteklog vikenda se u malenom gradu Lommelu u Belgiji održao prestižni dvodnevni taekwodno turnir „Belgian Open 2023“ na kojemu je prisustvovalo ukupno 1497 sportaša.

Pozamašna brojka odmah daje naslutiti kako se radi o natjecanju visoke (G-2) klase koje osvajačima medalja nosi veći broj bodova.

Kako je svima poznato da je ova godina pred-olimpijska godina, svim sportašima je u najvišem interesu skupiti bodove za nastup na OI u Parizu 2024. godine.

Tako su ovako velikoj brojci natjecatelja naravno doprinijeli i naši sportaši, čija su kvaliteta rada i uspjesi na ovom turniru donijeli hrvatskom taekwondou ukupno 11 medalja. Hrvatska sportska statistika je tako bogatija za još tri zlata, tri srebra i pet brončanih medalja.

U subotu su nastupili seniori. Najveći broj natjecatelja, njih 54, je bio zastupljen u kategoriji seniora -74kg, gdje je Marko Golubić iz Metalca izborio broncu, izgubivši od prvaka kategorije Ulugbeka Rashitova.

Nešto manje "gusto" je bilo u kategorijama seniorki -53kg gdje je među 42 natjecateljice Nika Karabatić (Marjan) odličnim nastupom i pobjedom 2:0 u finalu odnijela zlato; dok je u kategoriji seniora -54kg među 36 natjecatelja Josip Teskera (DIV Knin) izborio broncu, na žalost izgubivši od prvaka kategorije Konstantinosa Dimitropoulosa.

U kategoriji seniorki -73kg pobjedom od 2-0 briljirala je Matea Jelić (Marjan) osvojivši zlato. Paško Božić (Marjan) je u kategoriji seniora +87kg izgubio od prvaka kategorije Ruslana Zhaparova i tako osvojio srebro, dok je Ivan Šapina (Marjan) izborio broncu u kategoriji seniora -87kg.

Drugi dan natjecanja imali smo prilike gledati nastupe kadeta i juniora. U kategoriji kadetkinja +59kg je Lorena Žanko (Zaprešić) osvojila broncu. Kod juniora -79kg istaknuo se Oscar Kovačić (Prana) koji je osvojio zlato.

Među juniorkama se iskazala Dora Radek (ION) u kategoriji -42kg osvojivši srebro, dok smo u kategoriji juniorki -63kg dobili dvije osvajačice medalja – srebro je osvojila Dora Meštrović (Medvedgrad), a broncu Sara Hampovčan (ION).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!