Nogomet

Poznati suci za poljudski dvoboj: Portugalac lagan na kartonima dijeli pravdu Hrvatskoj i Walesu

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2023.
Poznati suci za poljudski dvoboj: Portugalac lagan na kartonima dijeli pravdu Hrvatskoj i Walesu
Foto: FaH

UEFA je odredila suce za susrete prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, pa su tako poznati i suci koji dolaze na Poljud. Portugalci predvođeni Joaom Pinheirom sudit će taj dvoboj...

Portugalski sudac Joao Pinheiro prvi će put suditi hrvatskoj reprezentaciji i to na Poljudu u dvoboju kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Walesa.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pinheiro je 35-godišnjak iz Brage, glasi za jednog od najboljih portugalskih sudaca, a ove godine sudio je i veliki grčki derbi između Olympiakosa i Panathinaikosa u kojem je podijelio sedam žutih i jedan crveni karton.

U grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone sudio je samo jednu utakmicu i to tamo na njenom startu, između RB Leipziga i Šahtara, a ona je završena iznenađujućom 4:1 pobjedom Ukrajinaca.

Sudio je više utakmica Europske lige, a posljednji dvoboj između Porta i Benfice u kojem je dijelio pravdu, u listopadu prošle godine, okončan je s 11 žutih i jednim crvenim kartonom. U veljači 2022. godine podijelio je deset žutih i pet crvenih kartona u dvoboju između Porta i Sportinga.

Hrvatskoj reprezentaciji nije sudio, ali je zato sudio Hajduku i Rijeci. Splićanima u prvom susretu protiv makedonske Renove u kojem je Hajduk u gostima slavio s 1:0 te je podijelio devet žutih kartona, a Rijeci na gostovanju kod Real Sociedada u Europskoj ligi. Taj susret okončan je 2:2.

Pinheiru će na Poljudu pomagati Bruno Jesus i Luciano Maia te kao četvrti sudac Vitor Ferreira.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!