Nogomet

Crne slutnje se ostvarile: Džeko ne igra protiv Islanda, BiH bez tri glavna aduta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.03.2023.
Crne slutnje se ostvarile: Džeko ne igra protiv Islanda, BiH bez tri glavna aduta
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina večeras otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo protiv Islanda, a novi izbornik Faruk Hadžibegić ne može računati na Edina Džeku. Džeko je zaradio ozljedu zbog koje bi mogao propustiti i dvoboj protiv Slovačke...

Poznati su sastavi Bosne i Hercegovine i Islanda za večerašnji dvoboj kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Veliki hendikep za Bosnu i Hercegovinu, Edin Džeko nije u prvih 11.

Igraj na BiH - Island na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako pišu mediji u BiH, Džeko je na posljednjem treningu nakon krivog pokreta osjetio bol u leđima i nije spreman za današnji nastup, a sada je pitanje hoće li se potpuno oporaviti i pripremiti i za drugo kolo te susret protiv Slovačke.

Loše su ovo vijesti za Bosnu i Hercegovinu, posebno kada se zna da su još dvojica iskusnih igrača već ranije otpala. Naime, zbog ozljeda nema niti Miralema Pjanića i Seada Kolašinca.

U konkurenciji nema niti Miroslava Stevanovića za kojeg se vjerovalo da će čak biti starter, ali nije se našao u zapisniku za ovu utakmicu.

BiH će tako krenuti u sastavu: Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović. Za Island kreću: Runarsson, Olafsson, Gretarsson, Magnusson, Palsson, Sigurdsson, Traustason, Haraldsson, Thorsteinsson, Gudmundsson, Finnbogason.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!