Nogomet

Bišćanovi izabranici remizirali protiv Izraela, promašivali i jedni i drugi

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2023.
Bišćanovi izabranici remizirali protiv Izraela, promašivali i jedni i drugi
Foto: Marko Jurinec/HINA

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Izraela u Varaždinu. U susretu u kojem se napadači nisu istaknuli, pobjednika nije bilo...

Vrlo kvalitetnu provjeru imala je hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine, u Varaždinu je igrala protiv Izraela, još jednog sudionika Europskog prvenstva koje se održava ove godine. Izrael je pokazao da nije slučajno izborio završnicu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U početku susreta Hrvatska je imala problema s brzim Izraelcima koji su dobro kretali prema naprijed, a malo je nedostajalo i da povedu. Hagag je nakon dobrog prodora opalio prema golu Pandura, ali umjesto mreže zatresao se okvir gola.

U nastavku prvog dijela Hrvatska je bila opasnija i imala je nekoliko vrlo zanimljivih situacija, ali lopta nije htjela u mrežu. Beljin pokušaj glavom otišao je preko gola, a izraelski branič dva puta je odbijao pokušaje Frigana i Vidovića koji su išli u mrežu.

U drugom dijelu ponovno je bilo prilika na obje strane, Izrael je prijetio preko svog najopasnijeg igrača Turgemana, a Hrvatska preko Jankovića, Kačavende, Smolčića, ali ostalo je početnih 0:0.

Realizacija u ovom susretu nije bila dobra, Hrvatska nije došla do pogotka iz nekoliko solidnih situacija i rezultat je bio onaj početni. Sada slijedi puno teži ispit, Hrvatsku na Craven Cottageu očekuje prijateljski dvoboj protiv Engleske.

Hrvatska: Pandur, Jurčec, Soldo, Smolčić, Čolina, Hodža, Vidović, Pršir, Frigan, Beljo, Marin. Još su igrali: Čavlina, Jelenić, Jureškin, Stojković, Janković, Palaversa, Šimić, Ljubičić, Kačavenda.

FOTO: HINA/ Marko JURINEC

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!