Nogomet

Bišćan: 'Morat ćemo biti bolji, ovo neće biti dovoljno za ozbiljan rezultat na Euru'

Branimir Korać • petak, 24.03.2023.
Bišćan: 'Morat ćemo biti bolji, ovo neće biti dovoljno za ozbiljan rezultat na Euru'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine remizirala je protiv Izraela u prijateljskom susretu u Varaždinu. Izbornik Igor Bišćan nije bio posebno zadovoljan nakon susreta...

Hrvatska protiv Izraela nije uspjela doći do pobjede pa niti pogotka. Izraelci su bili vrlo kompaktni i disciplinirani i pokazali su Hrvatskoj kakve je utakmice otprilike čekaju protiv Rumunjske i Ukrajine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Teška utakmica, žilavo i tvrdo, a to smo i očekivali. Izrael je pokazao ono što smo i predviđali, da je organizirana i čvrsta ekipa, stajao je u tom agresivnom bloku s petoricom i na ovom terenu nismo pronalazili način kako to probiti. Uz sve to bilo je dosta prilika na obje strane, moglo je biti i dosta golova, ali vidjeli smo što nas čeka protiv Rumunjske i Ukrajine za koje bih rekao da su minimalno ovoliko dobri. Moramo biti svjesni da ćemo morati biti bolji jer ovo neće biti dovoljno za neki ozbiljan rezultat. Vidi se da neki nisu u formi, dosta njih nema kontinuitet igara i to se osjeti. Možemo samo priželjkivati da će se to promijeniti", kaže Igor Bišćan.

Bišćan je dao priliku svim raspoloživim igračima kako je i planirao.

"Svi koji su tu s razlogom su tu i ova utakmica bila je prilika da vidimo kako će izgledati u ekipi. Pratit ćemo ih do kraja sezone, vidjet ćemo u drugoj utakmici, ali nećemo toliko mijenjati, ova je bila zamišljena kao ta u kojoj ćemo isprobati više igrača."

Protiv Engleza će biti puno teže, Engleska je pak razina Španjolske s kojom će Hrvatska također igrati na Europskom prvenstvu.

"Sličan je to nivo, onaj najviši koji U-21 može ponuditi. To su sve poznati igrači, igraju u Premier ligi u velikim klubovima i - igraju. To je potvrda da su dovoljno dobri. Moramo se postaviti u bok i vidjeti kako to možemo odraditi jer ćemo vjerojatno imati sličnu utakmicu protiv Španjolaca, bit će to jako dobar test da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje."

FOTO: HINA/ Marko JURINEC

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!