Nogomet

Dalić: 'Livaja neće igrati zbog Poljuda, već zbog toga što je to zaslužio svojim nastupima'

Branimir Korać • petak, 24.03.2023.
Dalić: 'Livaja neće igrati zbog Poljuda, već zbog toga što je to zaslužio svojim nastupima'
Foto: FaH

Izbornik Zlatko Dalić s puno opreza prilazi dvoboju protiv Walesa. Dalić je svjestan kako je Hrvatska znala imati problema na početku ciklusa i to želi izbjeći...

Hrvatska utakmicom protiv Walesa otvara novi ciklus. Izbornik Zlatko Dalić naglašava kako želi nastaviti tamo gdje je stao na Svjetskom prvenstvu.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kreću nove utakmice, još uvijek svi želimo dobre rezultate i pobjede. Reprezentacija Walesa dolazi s velikim ambicijama, ali mi želimo krenuti pobjedom. Osim Lovrena koji se oprostio, Petković je ozlijeđen, a ostalo se manje-više zna. Nastavljamo gdje smo stali."

Izbornik je upozorio igrače kako moraju biti vrlo oprezni jer ovo može biti opasna utakmica.

"Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli malo više raditi. Igrači su jako dobro sve odradili, danas sam na sastanku rekao da je ovo jako opasna utakmica, za mene je jako bitna. Prva utakmica i u njoj ne smijemo kiksati. Favoriti jesmo i od toga ne bježimo. Imaju opasnog napadača koji može zadržati loptu, zatim brze igrače koji su sigurno opasni, bit će vrlo teška utakmica."

Niti Hrvatska nije pobjegla od problema s kojima su se suočile u nastavku sezone reprezentacije koje su otišle daleko na SP-u.

"Svi koji su igrali dugo na SP-u imali su problema na povratku. Imali smo tako i mi ozljede, hvatanje forme i nismo u idealnoj situaciji. No znamo što moramo napraviti, iz ove dvije utakmice probat ćemo izvući maksimum."

Sutra se očekuje 124. nastup Ivana Perišića u dresu reprezentacije.

"Ivan Perišić je jedan od naših glavnih igrača i u svakom trenutku daje svoj maksimum bez obzira na poziciju. Igrat će sve što treba, ima kvalitetu i brzinu, u klubu igra nešto drugo, ali puno puta nam je odlučio i okrenuo utakmicu."

Zlatko Dalić još jednom je priupitan za kalkulacije i broj bodova potreban za Euro.

"Mislim da nam treba nekih 18 bodova, idemo to što prije osvojiti i probati izboriti plasman na Europsko prvenstvo."

Wales bi mogao sada biti još nezgodniji nego s Baleom.

"Znamo da je nekoliko igrača otišlo, nema Balea i bit će više kao momčad. Imaju tu niz dobrih igrača poput Ramseya. Možda će biti brži i motiviraniji nego prije, mlađi igrači će se htjeti pokazati."

Prokomentirao je Dalić i nedoumice u postavi pa otkrio da će u špici krenuti Marko Livaja.

"Imamo taj desni bok gdje smo probavali neke igrače i pogodili smo s Pašalićem, Majerom, Vlašićem, Kramarićem i nismo griješili. Probat ćemo izabrati igrača koji će više ulaziti u 16 metara i šansu. Marko neće igrati zato što je to Split nego zato što to zaslužuje. Igra dobro i puno toga dobrog nam može donijeti.", kaže Dalić i dodaje:

"Velika prednost je pun Poljud, ali moramo biti oprezni. Nije to to, moramo pokazati na terenu, imamo već loših iskustava sa Španjolskom, Slovenijom, Mađarskom, nismo uvijek bili pravi na startu."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!