Rukomet

Sesvećani se oprostili od Europe pobjedom u Norveškoj kod branitelja naslova

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2023.
Sesvećani se oprostili od Europe pobjedom u Norveškoj kod branitelja naslova
Foto: FaH

Rukometaši Sesveta nisu uspjeli doći do čuda u Norveškoj. Upisali su pobjedu 30:29 i dostojno se oprostili od Europe, ali zaostatak iz prvog susreta bio je prevelik...

Norveški Naerbo, prošlosezonski osvajač Europskog kupa, eliminirao je Sesvećane iz Europe. Presudila je prva utakmica u Sesvetama koja je otišla na stranu Norvežana s 26:20. Sesvećani u uzvratu ipak nisu mogli do velikog preokreta.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivandijina momčad većim dijelom susreta bila je u zaostatku i pokušavala se othrvati domaćinu.

Sredinom prvog dijela Sesvećani su uhvatili priključak i poravnali na 8:8, no vrlo brzo se domaćin vraća u plus koji drži do završnice susreta.

U 49. minuti Naerbo je vodio s visokih 27:21 i Norvežani su bili na rubu nove uvjerljive pobjede. Međutim, Sesvećani su se borili, do kraja susreta napravili su 9:2 seriju i tako se, u konačnici, pobjedom oprostili od Europe.

U Sesvetama mogu biti zadovoljni, u Europi su se predstavili u dobrom izdanju i ostvarili su povijesni rezultat. Ipak, nisu imali pretjerano sreće sa ždrijebom i nisu uspjeli napraviti još jedan korak dalje.

Sesvete su predvodili Davor Gavrić sa šest golova te s po pet Aleksandar Čaprić i Nikola Jelovčić. Kod Norvežana su po osam golova postigli Tord Haugseng i Theodor Svensgard.

Europski kup, četvrtfinale:
Naerbo - Sesvete 29:30 (26:20)

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!