Nogomet

Austrijanci preokretom u završnici svladali Estoniju, Nizozemci previše promašivali u visokoj pobjedi

Branimir Korać • utorak, 28.03.2023.
Austrijanci preokretom u završnici svladali Estoniju, Nizozemci previše promašivali u visokoj pobjedi
Foto: EPA

U preostalim susretima kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigranim u ponedjeljak, iznenadila je samo remijem u Moldaviji Češka, a malo je nedostajalo da do još većeg iznenađenja dođe Estonija u Austriji...

Austrija je u susret protiv Estonije ušla u statusu velikog favorita, ali se mučila do same završnice i teškom mukom stigla do pobjede. Slavila je u konačnici 2:1, ali golom tek u završnici susreta.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Promašili su Austrijanci kazneni udarac već u 17. minuti kada je Michael Gregoritsch pogodio gredu i kazna je stigla sredinom prvog dijela, Rauno Sappinen pogodio je za 0:1.

U drugom dijelu Austrija je ipak uspjela doći do preokreta i slaviti golovima Floriana Kainza u 68. i Gregoritscha u 88. minuti.

Nakon što su poraženi u Razgradu od Crne Gore, Bugari su glatko izgubili i u Mađarskoj. Mađari su slavili s 3:0 i već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.

Strijelci su bili Balint Vecsei, Dominik Szoboszlai i Martin Adam, a posebno atraktivan pogodak postigao je Szoboszlai iz slobodnog udarca.

Česi su podbacili u Moldaviji gdje nisu uspjeli probiti obranu domaćina i odigrali su samo 0:0 čime su malo kompromitirali odličan start i pobjedu protiv Poljske.

Nizozemska je slavila s 3:0 protiv Gibraltara, ali Ronald Koeman ne može biti zadovoljan realizacijom. Nizozemci su imali čak 49 udaraca na gol, trebali su slaviti puno uvjerljivije, a jedini su put do mreže pronašli Memphis Depay i dvaput Nathan Ake.

Švedska je bila uvjerljivija protiv Azerbajdžana te je slavila s 5:0. Do pobjede su je golovima vodili Emil Forsberg, Viktor Gyokeres, Jesper Karlsson i Anthony Elanga. Autogol je postigao Bahlul Mustafazada.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, drugo kolo:
Austrija - Estonija 2:1
Mađarska - Bugarska 3:0
Moldavija - Češka 0:0
Nizozemska - Gibraltar 3:0
Švedska - Azerbajdžan 5:0

FOTO: EPA/DUMITRU DORU

EP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Irska0:1Francuska
Nizozemska3:0Gibraltar
1Francuska 829:3+2622
2Nizozemska 817:7+1018
3Grčka 814:8+613
4Irska 89:10-16
5Gibraltar 80:41-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!