EP 2024., skupina D, 2. kolo, 28.03.2023, 20:45 h, Bursa, Büyükşehir Belediye Stadyumu
Suci: Andreas Ekberg, Fredrik Klyver, Niklas Nyberg (Švedska)
Turska
Turska
0:2(0:2) Hrvatska
Mateo Kovačić 20', 45'+4'
Hrvatska

Odličan posao u Bursi: Hrvatska iz Turske nosi sva tri boda!

Branimir Korać • utorak, 28.03.2023.
Odličan posao u Bursi: Hrvatska iz Turske nosi sva tri boda!
Foto: EPA

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je veliku pobjedu na gostovanju u Bursi! Slavila je protiv Turske 2:0 golovima Matea Kovačića koji je dva puta bio na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu!

Turska
Turska
Hrvatska
1
Mert Günok
2
Zeki Çelik
4
Çağlar Söyüncü
3
Merih Demiral
20
Ferdi Kadıoğlu
6
Orkun Kökçü
(do 67')
5
Salih Özcan
10
Hakan Çalhanoğlu
(do 38')
17
Cengiz Ünder
(do 81')
16
Enes Ünal
(do 81')
7
Kerem Aktürkoğlu
(do 67')
Pričuvni igrači
18
İsmail Yüksek
38'
14
Barış Alper Yılmaz
67'
21
Arda Güler
67'
9
Cenk Tosun
81'
11
Umut Nayir
81'
Trener
Stefan Kuntz
10
(do 83')
15
(do 65')
14
(do 90'+2')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zlatko Dalić

Nakon remija s Walesom, Hrvatska je u Bursu doputovala s jasnim ciljem uzeti sva tri boda. Domaćin je bio očekivano neugodan, ali Hrvatska je ovaj put koristila prilike i znala je kako doći do punog plijena.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije bilo lako, u nekim trenucima je opasno živjela, ali zato je tu bio Dominik Livaković koji je potvrdio klasu i pomogao na putu do pobjede.

Hrvatska nije dobro ušla u utakmicu, bilo je puno dekoncentracije i samo ju je raspoloženi Livaković držao u igri u prvih 20 minuta.

Prvi je pogriješio Brozović koji je lošim dodavanjem na hrvatskoj polovici poklonio loptu Turcima, ali Cengiz Under nije uspio svladati Livakovića.

Zatim je pogriješio i Šutalo što je pružilo priliku Akturkogluu, ali još jednom sjajno reagira Livaković i odbija u korner. U 17. minuti još jednom je Livaković morao intervenirati, ovaj put nakon udarca Kokcua.

I kada Turci već nisu iskoristili svoje dobre situacije, Hrvatska je pokazala kako se to radi. Stanišić je s desne strane u sredini pronašao Pašalića, on je tamo kombinirao s Perišićem pa dao loptu u sredinu za Kovačića koji nije previše komplicirao i iz prve je poslao loptu u mrežu za 1:0 Hrvatske!

Taj pogodak Hrvatske malo je primirio Turke koji nisu bili više tako opasni iako je i dalje bilo dosta dekoncentracije u hrvatskim redovima. Imala je Hrvatska lijepu situaciju kada je Stanišić uzeo loptu Turcima i sjurio se prema golu, ali nitko nije prepoznao prazan peterac i prilika je propala.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Hrvatska dolazi do drugog pogotka. Ovaj put Turci su izgubili loptu na svojoj polovici, Modrić je proigrao Pašalića koji puca, vratar kratko odbija loptu, ali natrčava Kovačić i pogađa praznu mrežu za 2:0 na poluvremenu.

I u drugo poluvrijeme Turci su ušli puni entuzijazma i agresivnosti, ali ovaj put je Hrvatska imala prvu veliku priliku.

U 58. minuti Modrić je ponovno napravio odličan posao, oslobodio se pratnje i ubacio u peterac gdje je Pašalić koji ne realizira čisti zicer za povećanje prednosti.

U nastavku susreta Hrvatska je imala kontrolu, držala je konce igre u svojim rukama i iako su Turci imali više loptu u svojim nogama, nije to bilo posebno opasno.

Osjetilo se kako im nedostaje Calhanoglu koji je morao izaći u prvom poluvremenu zbog ozljede i Hrvatska je zadržala prednost te odnijela vrlo vrijednu pobjedu. Na žalost u završnici je i Perišić izašao zbog ozljede, a u sudačkoj nadoknadi problema je imao i Livaković. U narednim danima zbrajat će se šteta.

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Turska0:2Hrvatska
Wales1:0Latvija
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!