Košarka

Šamanić debitirao u pobjedi Jazza i odmah bio blizu double-double učinka

Petar Jenjić • četvrtak, 30.03.2023.
Šamanić debitirao u pobjedi Jazza i odmah bio blizu double-double učinka
Foto: EPA

Luka Šamanić debitirao je u pobjedi Utah Jazza protiv nekadašnje momčadi San Antonio Spursa. Novo slavlje upisali su Los Angeles Clippersi i Ivica Zubac, kao i Oklahoma City Thunder bez Darija Šarića...

Utah Jazz na gostujućem terenu bila je bolja od San Antonio Spursa sa 128:117, a upravo je za pobjedničku ekipu debitirao Luka Šamanić koji je potpisao desetodnevni ugovor. Hrvatski košarkaš ranije je kroz karijeru nastupao upravo za Spurse.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šamanić nije briljirao u šutu, ali opet je za 25 minuta na terenu ostavio solidan dojam s devet koševa (1/4 za dva, 1/4 za tricu), devet skokova i četiri asistencije.

Sjajan je u pobjedničkim redovima bio Talen Horton-Tucker s 41 poenom i pet asistencija, dok je Spurse predvodio Malaki Branham s 21 košem.

Uspješni su bili i Los Angeles Clippersi koji su na gostovanju kod Memphis Grizzliesa slavili sa 141:132. Obje momčadi igrale su u nešto kraćoj rotaciji, ali do pobjede su ipak stigli gosti s utakmicom sezone Russella Westbrooka.

Razigravač Clippersa susret je zaključio s 36 poena i deset asistencija. Ivica Zubac dodao je deset koševa (4/7 za dva, slobodna bacanja 2/5) i sedam skokova za 23 minute na parketu.

Ja Morant ubacio je 36 poena i dodao devet asistencija za Grizzliese.

Jalen Williams zabio je na samom kraju utakmice za Oklahoma City Thunder koji je sa 107:106 bio bolji od Detroit Pistonsa, za koje Bojan Bogdanović već odavno ne igra zbog ozljede

Za Thunder nije nastupio ni Dario Šarić po trenerovoj odluci, a momčad je upravo Williams predvodio s 27 poena, osam skokova i šest asistencija.

Najbolji je kod Pistonsa bio Jaden Ivey s 24 poena i devet asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 107:106
Memphis Grizzlies - LA Clippers 132:141
San Antonio Spurs - Utah Jazz 117:128

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!