Rukomet

Štrlek dobar u novoj pobjedi i prolazu Veszprema, okrnjeni Aalborg bez šanse kod GOG-a

Mihaela Bradovski • petak, 31.03.2023.
Štrlek dobar u novoj pobjedi i prolazu Veszprema, okrnjeni Aalborg bez šanse kod GOG-a
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala Lige prvaka. Posljednji su vizu izvadili Veszprem i GOG koji su bili uspješni u uzvratima osmine finala...

Veliki mađarski sraz nakon ždrijeba se najavljivao kao najuzbudljiviji par osmine finala, a na kraju je bio najizvjesniji. Sve je bilo poznato već nakon prvog susreta u Szegedu, Veszprem je taj susret dobio 36:23 i nitko nije niti pomišljao na čudo u uzvratu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije ga niti bilo, niti najmanje naznake. Veszprem je još jednom bio bolji slavio je s 38:33 u susretu u kojem je na trenutke izgledalo kao da mu ne bi bio niti najmanji problem da mora povećati prednost i slaviti s još većom razlikom.

Predvodili su ga Rasmus Lauge Schmidt s devet golova, Gašper Marguč sa sedam i Manuel Štrlek s pet. Kod Szegeda Imanol Garciandia zabio je deset golova, Bogdan Radivojević šest, a Mirko Alilović imao je dvije obrane.

GOG je također u četvrtfinalu i to nakon što je eliminirao oslabljeni Aalborg s 32:34. Aalborg je na gostovanje donio dva gola prednosti, ali bez niza bitnih igrača ipak nije uspio napraviti dovoljno i sačuvati prednost.

Raspoloženi GOG lako je podizao prednost i u konačnici slavio s 32:24 odradivši veliki posao u obrani gdje je limitirao odlični napad gostiju.

Jako dobru utakmicu prema običaju odradili su Simon Pytlick s osam golova i Emil Madsen sa sedam, a ovaj put pridružio im se sa sedam golova i Lukas Jorgensen. Kod poraženih šest golova postigao je Felix Claar, a pet Victor Klove.

Liga prvaka, osmina finala:
Telekom Veszprem - Pick Szeged 38:33 (36:23)
GOG - Aalborg 32:24 (28:30)

Četvrtfinale:
THW Kiel - Paris Saint-Germain HB
Orlen Wisla Plock - SC Magdeburg
Telekom Veszprém HC - Industria Kielce
GOG - Barça

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Kiel31:32Dinamo Bukurešt
Nantes29:30 **Orlen Wisla Plock
Telekom Veszprem38:33OTP Bank Pick Szeged
GOG32:24Aalborg Handball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!