Nogomet

Jakirović: 'Pretpostavljam da Osijek neće ići preotvorenog garda'

Petar Jenjić • petak, 31.03.2023.
Jakirović: 'Pretpostavljam da Osijek neće ići preotvorenog garda'
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Trener Rijeke Sergej Jakirović najavio je utakmicu 27. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka, prve od tri u nizu na domaćem terenu...

Teška je utakmica pred nogometašima Rijeke koji na Rujevici dočekuju Osijek. Utakmica SuperSport HNL-a na rasporedu je u nedjelju od 15 sati, a standardnu press konferenciju odradio je trener Sergej Jakirović.

Igraj na Rijeka - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Koliko god smo bili ponosni što smo imali dosta reprezentativaca, toliko smo malo bili i zabrinuti u kakvom će se stanju vratiti. Hvala Bodu u dobrom su stanju, a u srijedu smo bili kompletni. Maksimalno smo fokusirani na Osječani, imaju tri boda više od nas. U lošoj su seriji rezultata i promijenili su trenera. Kolega Perković imao je dva tjedna kako bi momčad pripremio što bolje i na terenu kvalitetnije pokaže njegove ideje. Naravno, očekujem drugačiji Osijek, skautirali smo tri utakmice koji su odigrali pod Perkovićem, ali najvažnije mi je kako ćemo se mi prezentirati."

Momčad je dobro radila tijekom reprezentativne pauze.

"Odigrali smo pripremnu s Celjem u kojoj smo vidjeli dosta dobrih stvari. Ojačali smo konkurenciju za prvu ekipu i početni sastav. Nadam se da ćemo pobijediti Osijek pa slijede Šibenik i Hajduk. Te će utakmice pokazati gdje smo, odnosno, računamo li s pravom na treće ili četvrto mjesto."

Mladi igrači Rijeke ostavili su dobar dojam u reprezentacijama.

"Prezadovoljan sam, ali to mi je potpuno bilo očekivano. Nastavili su gdje su stali u klubu, Frigan je igrao cijelu utakmicu, igrali su Hožda, Janković i Marin. Veseli me što su dobru formu iz kluba potvrdili u reprezentaciji."

I Osijek, i Šibenik i Hajduk gostovat će na Rujevici.

"Favoriti smo, s obzirom na to da smo najuspješnija momčad proljeća. To je logičan zaključak. Lijepo je to, ali to treba potvrditi na terenu. Nemamo iluzije da će ijedna od te tri utakmice biti lagana. Neće nas zavarati osječka kriza, otišlo im je puno bitnih igrača, zato se i dogodio taj pad. Sad su u prijelaznom razdoblju, a na nama je napraviti sve što možemo da ih stavimo pod jak pritisak."

Na neke igrače posebno trebaju imati pozornost.

"Mierez je latentna opasnost za protivnika, tu su Caktaš, Lovrić, Živković, Fiolić. Morat ćemo biti stvarno dobri."

Velika je razlika između prvog i drugog dijela sezone.

"Kada se vidi s koje smo pozicije krenuli na zimske pripreme, nemamo što izgubiti. Sami smo si "krivi" što smo došli u situaciju da se možemo boriti za europske pozicije. Sad kad smo to zaslužili, naravno da to i želimo. Blizu nam je, a tablica se mijenja svako kolo. Ima dosta bitnih međusobnih dvoboja kao što je ovaj naš sada. Najbitnije je tu ne izgubiti. Deset kola je do kraja i dat ćemo sve od sebe ostvariti ono što želimo u klubu, dohvatiti taj cilj koji smo sami napravili realno dohvatljivim. To je ambicija Rijeke prije svake sezone."

Moglo bi doći do nekih promjena u sastavu.

"Mnogi igrači podižu formu, protiv Celja se moglo vidjeti da su neki nadošli i svakim danom sve bolji. Stanić i Grgić, ali ne samo oni. Mitrović još nije na 100 posto, Djouahra je odigrao jako dobro, iako ga nije htio gol, ali to je igrač koji nam daje na širini i opasnost je za protivnika."

U kadru neće sigurno biti Denija Jurića koji je zaključio sezonu. Radi se o distorziji zgloba i još je pitanje hoće li na operaciju ili se liječiti konzervativnom metodom.

I Osijek i Rijeka znali su imati problema s postavljenim napadima.

"Pretpostavljam da će nas oni "malo sačekati" i da neće ići preotvorenog garda. Svaki dan radimo naporno kako bismo imali što više mehanizama u igri. To sad djeluje puno bolje. U prijateljskoj s Celjem se moglo vidjeti da imamo sve više raznovrsnosti. Naravno, i protivnika se nešto mora pitati, ali idemo ih staviti pod pritisak i maksimalno ugroziti."

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!