Nogomet

Gorica je opasnija nego što pokazuje tablica, Dinamo mora biti oprezan

Branimir Korać • subota, 01.04.2023.
Gorica je opasnija nego što pokazuje tablica, Dinamo mora biti oprezan
Foto: FaH

Dinamo mora i dalje osvajati bodove kako ne bi sezonu uveo u neke neizvjesne vode, međutim i Gorica očajnički treba bodove u borbi za opstanak. Mogao bi to biti jako zanimljiv susret...

Subotnji program u SuperSport HNL-u otvaraju posljednjeplasirana Gorica i lider Dinamo. Pogled na ljestvicu sugerira lagan posao za Dinamo, ali nije baš tako jednostavno. Gorica definitivno nije bez šanse u ovom susretu.

Igraj na Gorica - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Možda je na dnu ljestvice, ali nekako je opći dojam da Gorica niti igra najlošiji nogomet u ligi niti je najlošija momčad lige. Međutim jako loše razdoblje iz prvog dijela sezone povezano uz turbulencije oko promjene trenera, prikovalo ju je za dno ljestvice, a kada se jednom tamo nađete, onda se jako teško izvući.

U Dinamu su svjesni da Gorica vrijedi više od trenutnog bodovnog učinka te neće biti opuštanja. Uostalom, Dinamo ima školu iz prošlog dvoboja s ovim protivnikom kada je na Maksimiru odigrao bez pogodaka.

Goričani su se jako podigli dolaskom na klupu Željka Sopića koji je donio novu energiju, podignuo momčad i vratio Gorici nadu da može ostati u ligi. Ne samo da mu za to trebaju odlični nastupi već i malo sreće koja je u nekim slučajevima izostala. Sjećamo se epskog dvoboja protiv Istre i pobjede 5:4, Goričani su bili uvjereni kako će ih ta pobjeda vratiti u utrku za deveto mjesto, ali dan kasnije stiglo je veliko razočaranje, Dinamo je izgubio na Šubićevcu.

Vidjeli su Goričani u tom dvoboju da imaju što za pokazati, ali su i Šibenik i Istra pokazali kojim putem treba ići da bi se svladali Modri. Sada je na njima da malo podignu igru u odnosu na prošli međusobni dvoboj i probaju iznenaditi.

Željko Sopić bio je u Dinamu, radio je i s Antom Čačićem još kao igrač i velika mu je želja i da se dokaže u ovom dvoboju.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Gorice: "Zadovoljan sam opsegom rada, dva igrača su bila s reprezentacijom, a oni koji su bili bolesni su i ozdravili. U gotovo punom sastavu dočekujemo Dinamo. Vojtko neće moći nastupiti, mislili smo prvo da je problem veći, ali mogao bi konkurirati već za Osijek. Dinamo je naša najkvalitetnija momčad, uvijek može imati loš dan kao u Šibeniku, čak ne bih govorio da su njegovi igrači imali loš dan u Puli gdje tek nisu zabili ono što su trebali. Definitivno su ekipa koja odskače od ostatka SuperSport HNL-a. Moramo biti koncentrirani 90 minuta kako bi anulirali njihovu kvalitetu. Protiv Dinama bi bilo pogubno da se branimo, moramo težiti da zabijemo gol."

Ante Čačić, trener Dinama: "Nakon stanke ponovno kreće natjecanje. Dobra je vijest da su se svi vratili zdravi. Poslije Rijeke imali smo ozljedu Petkovića, Perić je otišao na operaciju i na njih ne možemo računati. No i bez njih znamo svoj put, imamo kadar i igrače koji mogu odgovoriti na zahtjeve teške utakmice. Znamo da su utakmice s Goricom bile teške, prošla je završila 0:0 iako je bila jednosmjerna, no gosti su zasluženo uzeli bod. Nadam se da ćemo biti učinkovitiji, krenula je i vegetacija pa očekujem i bolje travnjake i podloge što je bio problem u Koprivnici, Šibeniku i Puli."

Mjesto, vrijeme, suci

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:00

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka), Ivan Janić (Ilok). VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavi

Nedostaju

Gorica: Vojtko (ozljeda)

Dinamo: Petković, Perić

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom dvoboju na Maksimiru pogodaka nije bilo. Dinamo je bio bolji protivnik, stvorio dovoljno prilika, ali nije uspio zabiti.

Prognoza

Kvaliteta je na strani Dinama, međutim potreban je opet, Gorica ima dobro momčad i pokušat će iznenaditi.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!