Nogomet

Hajduk na teškom gostovanju na Šubićevcu mora do sva tri boda

Branimir Korać • subota, 01.04.2023.
Hajduk na teškom gostovanju na Šubićevcu mora do sva tri boda
Foto: FaH

Šibenik i Hajduk u drugom današnjem dvoboju u SuperSport HNL-u sastaju se na Šubićevcu i pod svaku cijenu traže bodove...

Na Šubićevcu velika utakmica za domaćina, u goste mu dolazi Hajduk. Splićani su u potjeri za Dinamom i traže isključivo pobjede kako bi se vratili u borbu za naslov prvaka, međutim i Šibeniku su ovi bodovi jako bitni, on se bori za opstanak.

Igraj na Šibenik - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šibenik je, realno, dobar dio sezone izgledao dosta loše, bez nekakve igre i želje za igranjem prema naprijed. Lutalo se i s trenerima, a preporod je stigao nakon što se na klupu vratio Damir Čanadi. U svom drugom mandatu na klupi Šibenika uspio je pokrenuti i podići momčad.

Danas je Šibenik znatno opasniji, uzbudljiviji, kvalitetniji, a posebno na svom travnjaku igra i izgleda dobro. Hajduku je ove sezone već stvorio dosta problema i pokušat će to ponoviti i u današnjem susretu.

Hajduk je pak imao ogromna očekivanja nakon dolaska Ivana Leke, nekako je u zraku vladala atmosfera u smislu, u redu, stigao je Leko i odmah ćemo biti prvaci. No ne ide sve glatko, Leko je promijenio način igre, ima problema s izostancima i sve se to odradilo na rezultatima koji nisu u skladu s očekivanjima.

Tako je trener Splićana u kratko vrijeme kod nekih prošao put od spasitelja do onog koji baš i nije za Hajduk i to bez da su se sagledale sve činjenice.

Za Hajduk danas glavno je pitanje hoće li moći nastupiti Marko Livaja. S njim i bez njega to nije ista momčad i puno toga o postavci igre bit će jasnije kada izađe sastav.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Posljednji rezultati pokazali su da znamo igrati protiv velikih ekipa. Mislim da je naša momčad dosta napredovala. Bit će drukčije nego u prvoj domaćoj utakmici protiv njih, tad smo sretno izvukli 1:1, bili su bolji tada. Danas smo mi dosta drukčiji, a i oni su. Bit će drukčije i nego protiv Dinama. Hajduk ima drugi tip igrača nego Dinamo pa ćemo tražiti drukčije ideje."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Bit će teška utakmica, igramo protiv protivnika koji je vratio starog trenera, a on od pet utakmica četiri ne gubi. Uzeli su bodove Osijeku i Dinamu i možemo očekivati samopouzdanu ekipu koja ima vjeru da nas može dobiti. Bilo nam je teško s njima, bit će tvrdo i neizvjesno. Tamo nam je uvijek bilo teško i neizvjesno. Manja ekipa na papiru uvijek ima veliku motivaciju, ali ako igraš u Hajduku, onda se ne bi trebalo pričati o motivaciji. Uživaj u svakoj minuti u ovom dresu, posebno je nositi ovaj dres. Mi ako nismo na 200 posto, ne možemo dobiti. Očekujem Hajduk motiviraniji i to bi po meni bilo normalno."

Mjesto, vrijeme, suci

Šubićevac, Šibenik, 19:10

Suci: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)

Nedostaju

Šibenik: Kvesić, Vdović (ozljede)

Hajduk: Grgić (kartoni), Prpić, Kalik, L.Kalinić, Elez (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom dvoboju na Poljudu Hajduk je uz dosta muke slavio s 2:1. Šibenik je poveo golom Araija, ali Hajduku su preokret donijeli Kalik i Livaja.

Prognoza

Hajduk je favorit i sve osim njegove pobjede bit će veliko razočaranje za klub i navijače.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!