Nogomet

Borba za europske pozicije danas se nastavlja - Rijeka dočekuje Osijek

Petar Jenjić • nedjelja, 02.04.2023.
Borba za europske pozicije danas se nastavlja - Rijeka dočekuje Osijek
Foto: FaH

Nedjeljni program 27. kola SuperSport HNL-a otvorit će Rijeka i Osijek na Rujevici, dvije momčad koje su u dijametralno suprotnim situacijama po pitanju forme...

U petak se u puni pogon vratio SuperSport HNL, a program 27. kola završava danas. Prva u nizu utakmica je ona koja se igra na Rujevici od 15 sati, dvoboj dvije ekipe koje su u borbi za europske pozicije - Rijeka i Osijek.

Igraj na Rijeka - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U reprezentativnoj pauzi Rijeka je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Celja koja je završila 1:1. Unatoč remiju, trener Sergej Jakirović bio je jako zadovoljan kako su se neki igrači pokazali te će sigurno takav ishod pojačati konkurenciju za prvu ekipu i početni sastav. Jedini gol zabio je Jorge Obregon.

U prvom dijelu sezone Osijek je na Rujevici slavio s visokih 3:0 golovima Mije Caktaša i jednog Ramona Miereza. Puno se toga promijenilo kod obje momčad otada pa je omjer snaga u Gradskom vrtu početkom proljetnog dijela sezone bio drugačiji. Taj je susret zaključen rezultatom 1:1.

Kompletna situacija na ljestvici između trećeg i osmog mjesta izuzetno je zapetljana, a šest klubova dijeli samo pet bodova. Jedan kiks može vas spustiti iznimno nisko, a jedna pobjeda donijeti vam izuzetno puno. Iako je Jakirovićeva momčad trenutno na sedmom mjestu, današnjom se pobjedom može izjednačiti upravo s Osijekom na trećem mjestu.

Osijekom koji igra jako loše proljeće, a još kada uzmemo u obzir brojne odlaska standardnih prvotimaca, može se shvatiti. Novi trener Borimir Perković sada je ipak imao malo više vremena raditi s momčadi na novim idejama i njihovoj primjeni. Bit će iznimno interesantno vidjeti hoće li igra momčadi ići prema naprijed.

Tijekom reprezentativne pauze bili su u Mađarskoj, a odigrali su i prijateljsku utakmicu protiv Tiszakecskea koja je završila bez golova. To znači da su u zadnjih devet utakmica, u svim natjecanjima, postigli svega dva pogotka. Hoće li se išta promijeniti danas, ostaje nam saznati.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Maksimalno smo fokusirani na Osječani, imaju tri boda više od nas. U lošoj su seriji rezultata i promijenili su trenera. Kolega Perković imao je dva tjedna kako bi momčad pripremio što bolje i na terenu kvalitetnije pokaže njegove ideje. Naravno, očekujem drugačiji Osijek, skautirali smo tri utakmice koji su odigrali pod Perkovićem, ali najvažnije mi je kako ćemo se mi prezentirati."

Borimir Perković, trener Osijeka: "Ne treba kriti da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je dovela novog trenera, puno novih igrača, prvi su po osvojenim bodovima u ovoj godini. To ne mora ništa značiti jer kao što čeka nas težak i zahtjevan ispit, isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri."

Mjesto, vrijeme, suci

Rijeka, stadion Rujevica, 15:00

Suci: Duje Strukan, Bojan Zobenica, Alen Jakšić; 4. sudac: Jakov Titlić; VAR: Mario Zebec, Jerko Crnčić

Nedostaju

Rijeka: Jurić (ozljeda)

Osijek: Brlek (ozljeda), Leovac (kartoni)

Zadnji susret

Na početku proljetnog dijela sezone susret na Gradskom vrtu zaključen je rezultatom 1:1. Za vodstvo domaćina zabio je Josip Špoljarić, dok je remi gostima donio Matija Frigan iz penala.

Prognoza

Rijeka igra u sjajnoj formi i nije bez razloga najbolja momčad proljeća. S druge strane, ni Osijek ne može predugo biti ovakav kakav je bio do sada u 2023. godini - jednom se mora otvoriti. Ipak, mislimo da mu se neće otvoriti danas i da će Rijeka slaviti.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!