Tenis

Split favorit za domaćinstvo skupine Davis Cupa, Gripe i Spaladium u igri

Branimir Korać • utorak, 04.04.2023.
Split favorit za domaćinstvo skupine Davis Cupa, Gripe i Spaladium u igri
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska će u rujnu biti domaćin skupine Davis Cup, a još uvijek se čeka odluka u kojem gradu će se skupina igrati. Ako ne bude nekih velikih preokreta, bit će to u Splitu...

Već je obavljena prva inspekcija Splita oko domaćinstva skupine Davis Cupa, a kako pišu Sportske novosti, najveća je dvojba hoće li se mečevi održavati u dvorani na Gripama, ili u Spaladium Areni.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naravno, Spaladium Arena bila bi idealan izbor, ali ona se najmanje koristi u sportske svrhe, postoji i veliko dugovanje prema Gradu i upitno je koliko je realno za očekivati otvaranja njenih vrata.

Da bi se to dogodilo, nalog bi trebao doći iz državnog vrha, bilo bi potrebno puno dogovora i kompromisa. Zato se nekako nameću Gripe kao drugi izbor. Gripe nemaju komfor Spaladium Arene, ali mogu poslužiti svrsi.

Prva opcija bio je Zadar, ali u to vrijeme, od 12. do 17. rujna, zadarska dvorana na Višnjiku je zauzeta i ne može ugostiti tenisače.

Inače, podsjećamo, u Hrvatsku dolaze tri respektabilne reprezentacije, SAD, Nizozemska i Finska, te neće biti jednostavno izboriti nastup na završnici u Malagi gdje odlaze po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!