Nogomet

Polufinale donosi reprizu prošlosezonskog finala: Juventus traži revanš

Petar Jenjić • utorak, 04.04.2023.
Polufinale donosi reprizu prošlosezonskog finala: Juventus traži revanš
Foto: EPA

Prvu polufinalnu utakmicu Kupa Italije odigrat će danas u Torinu Juventus i Inter, ekipe koje su zadnji prvenstveni susret odigrali prije dva tjedna...

Pred nama je nova utakmica između Juventusa i Intera u razmaku od samo dva tjedna. Dvije su razlike. Prva je da se igra na Allianzu u Torinu, a druga je da se radi o prvoj utakmici polufinala talijanskog Kupa.

Igraj na Juventus - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije dva tjedna Stara je dama minimalno slavila na San Siru, a nakon povratka s reprezentativne stanke nastavila je s pobjedama. Istim je rezultatom u prošlom kolu na domaćem terenu svladala Veronu, momčad koja se bori za ostanak.

Bila je to osma pobjeda Juventusa u zadnjih devet susreta u svim natjecanjima, iako trener Massimiliano Allegri ne može pretjerano biti zadovoljan izvedbom. Unatoč pobjedi, njegova je momčad u cijelom susretu imala tek dva udarca u okvir, a gosti svoje šanse u završnici da dođu do poravnanja.

S druge strane, Inter u današnji susret ulazi u nešto lošijem nizu. U zadnje tri prvenstvene utakmice upisao je poraze, dok je na gostovanju kod Porta u Ligi prvaka remizirao. Posljednju pobjedu upisao je prije mjesec dana na domaćem terenu protiv Leccea. Nakon toga u četiri utakmice postigao je tek jedan pogodak.

Bit će ovo ujedno i repriza prošlosezonskog finala kada je Inter nakon produžetaka slavio s 4:2. Junak susreta tada je bio Ivan Perišić koji je u dodatnom vremenu postigao dva pogotka. Juventusu pod vodstvom Allegrija ta će utakmica sigurno biti na pameti i danas i u uzvratu.

Na putu do polufinala Kupa Inter je u osmini finala svladao Parmu s 2:1, a u četvrtfinalu je s 1:0 bio bolji od Atalante. S druge strane, Juventus je prvo porazio Monzu u gostima s 2:1, a zatim i Lazio rezultatom 1:0.

Stara dama kroz svoju je povijest 14 puta osvajala naslov pobjednika natjecanja uz još sedam odigranih finala, a time je u jedno i najtrofejniji klub u natjecanju. Inter, koji brani titulu, osvojio je ukupno osam puta, a još šest puta igrao finale.

Što su rekli

Massimiliano Allegri, trener Juventusa: "Igramo protiv snažne ekipe, mislim da Inzaghi radi odličan posao u Interu. S njim klub ima naslov u Kupu i Superkupu. Iako sada ne prolaze kroz pozitivan period u smislu rezultata, i dalje se radi o snažnoj ekipi. Momčad kakva je Inter može biti još opasnija, ako ima poteškoće. Moramo im pridati maksimalnu pozornost"

Simone Inzaghi, trener Intera: "Težak je mjesec ispred nas i u njemu će biti jako teških utakmica. Morat ćemo dati najbolje od sebe što možemo i pokušati napredovati jer ovo što sada radimo nije dovoljno. Znamo koje nas obaveze čekaju, vraćamo se na teren na jednu jako važnu utakmicu do koje nam je izuzetno stalo."

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz stadion, Torino, 21:00

Sudac: Davide Massa

Nedostaju

Juventus: Bonucci, Pogba (ozljeda), Chiesa pod upitnikom

Inter: Škriniar (ozljeda), Calhanoglu pod upitnikom

Zadnji susret

Zadnja međusobna utakmica odigrana je 19. ožujka ove godine na San Siru. U sklopu 27. kola Serie A do pobjede je stigao Juventus, a jedini pogodak na susretu postigao je Filip Kostić polovicom prvog poluvremena.

Prognoza

Trofej je u igri, a ovo je prva polufinalna utakmica. Ne očekujemo večeras veliki rizik ni od domaćina ni od gostiju. Iz ove perspektive, remi uz manje pogodak čini se najizglednijim.

FOTO: EPA/ROBERTO BREGANI

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!