Tenis

Održano 38. izdanje Perinog memorijala s više od 250 tenisača i tenisačica

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 04.04.2023.
Održano 38. izdanje Perinog memorijala s više od 250 tenisača i tenisačica

Nakon uspješnog završetka Memorijala Slavoj Greblo i Istarske rivijere, tenisko uzbuđenje se nastavilo vrhunskom igrom ponajboljih tenisača i tenisačica do 18 godina, a Vrsar je još jednom potvrdio svoj status atraktivne destinacije odličnih teniskih rezultata.

Proteklog je vikenda završen posljednji u nizu tri teniska turnira koji su se u proteklih dvadesetak dana održavali u Vrsaru i Rovinju. U završnici 38. izdanja međunarodnog teniskog natjecanja Perin Memorijal, juniorskog turnira prve kategorije Međunarodne teniske federacije (ITF) koji se održavao od 25. ožujka do 2. travnja u Vrsaru, uzbuđenja i napetosti nije nedostajalo.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U muškoj kategoriji slavio je ponajbolji estonski junior Oliver Ojakaar, pobjedom u tri seta nad Austrijancem Joelom Schwaerzlerom sa 6:7, 7:6 i 6:1 dok je u ženskoj kategoriji pobijedila srpska tenisačica Teodora Kostović, svladavši u finalu Bugarku Ivu Ivanovu u dva seta sa 6:3 i 6:4. 

Austrijanac Joel Schwaerzler, kojemu je izmakla pobjeda u pojedinačnoj kategoriji, slavio je u kategoriji muških parova s češkim tenisačem Denisom Petekom, dok su u ženskoj kategoriji pobjedu odnijele Talijanke Emma Ottavia Ghirardato i Vittoria Paganetti.

Perin Memorijal ove je godine okupio čak 250 juniora i juniorki do 18 godina iz 27 država, a posebnost najvećeg teniskog događaja u Hrvatskoj je da se upravo u Vrsaru igra jedan od svega 15 svjetskih turnira koji su posljednja stepenica mladim teniskim talentima prije njihove profesionalne karijere.

Kao i na ranije završenom, dobro poznatom turniru Memorijal Slavoj Greblo, koji se održao od 10. do 17. ožujka, mečevi su igrani na terenima Teniskog centra Petalon, na kojima su stasala i gradila svoju karijeru neka od najpoznatijih imena teniskog svijeta kao što su Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović te Goran Ivanišević. Danas se ovdje susreću rekreativci sa svih strana svijeta koji sudjeluju u organiziranim školama tenisa i popularnim teniskim kampovima, birajući Vrsar kao atraktivno mjesto koje nudi idealne uvjete za provođenje aktivnog odmora tijekom cijele godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!